Дълга опашка се изви пред сградата на Етнографския музей и

...
Дълга опашка се изви пред сградата на Етнографския музей и
Коментари Харесай

Стотици чакаха с часове за посещение в Нощта на музеите

Дълга опашка се изви пред постройката на Етнографския музей и Националната изложба в София, оповестява Българска телеграфна агенция.  Поради огромния напор, защитата на някогашния замък пускаше хората на групи. В Етнографския музей феновете съумяха да се срещнат с българските обичай и просвета. 

Всяка зала на музея представяше друга сфера от живота на българите от предишното до в този момент. Интерактивни кутии и съоръжения запознаваха посетителите с спомагателни любопитни обстоятелства. В началото на музея можеше да се види и първият асансьор в България. Както чужденци, по този начин и българи разглеждаха и обсъждаха другите експонати.

Една от залите бе отдадена на историята на бежанците и аргументите за емиграцията. Там бяха ситуирани и две табла с по един въпрос. Всеки можеше да запише отговора си на листче, което да залепи на съответното табло. 

Първият бе обвързван с отношението към бежанците и какво всеки би направил за тях. Отговорите бяха разнородни и посочваха позицията на българи и чужденци. Повечето отговори предлагаха да се дава на храна, вода, пари и заслон. Други хора са написали, че е по-добре да се върнат там, откъдето са пристигнали, или че зависи от коя страна са бежанците.

Вторият въпрос беше по отношение на какво всеки би взел със себе си, в случай че му се наложи да напусне страната. Някои отговори бяха смешки, само че съвсем всеки човек бе написал околните си като първото нещо, което би взел със себе си.

Посетителите на музея имаха опцията да прегледат и Националната художествена изложба (НХГ), която също се намира в постройката на някогашния царски замък. Въпреки дългите опашки, хората не недоволстваха, а обсъждаха видяното. Едно семейство даже се пошегува, че опашката пред НХГ е „ прекомерно къса “, с цел да я сметнат за предизвикателство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР