Връщането на разменените бебета при биологичните родители можеше да отнеме

...
Връщането на разменените бебета при биологичните родители можеше да отнеме
Коментари Харесай

Психолог за случая с разменените бебета:Развръзката по случая е била най-добрата възможна

Връщането на разменените бебета при биологичните родители можеше да отнеме още 3 месеца в най-лошия вероятен сюжет. Това сподели юристът на едно от фамилиите Стоян Стойков в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Правният вид е щял да бъде по-дълъг, а в тази ситуация е открит най-приемливият честен вид. „ В тази посока у нас няма правосъдна процедура и в адвокатската фирма ни го приехме като предизвикателство. Стигнахме до извода, че единственият вид е иск по юридически път. Това означаваше, че с времето ще се проточи, а имахме характерни условия - говорехме за дете на 3 месеца към оня миг ", разяснява той.

Стойков изясни, че в случай че са били тръгнали по юридически път, то евентуално е щяло да се стигне до нова ДНК експертиза. Това е щяло да проточи случая с не по-малко от 3 месеца.

Адвокат Стойков съобщи, че до вчерашния ден майките не са общували между тях. Разменили са контакти между тях, само че дали ще поддържат връзка след това ще решат самите фамилии.

Според психолога Дора Прангаджийска развръзката по случая е била най-хубавата допустима. „ Случва се относително в точния момент, тъй като до четвъртия месец силата на бебето е обърната към него, след четвъртия месец стартира връзката с външния свят и по тази причина споделям, че е допустимо най-хубавото време, с цел да може когато бебето в този момент стартира в чисто психологичен проект развиването си, да поддържа връзка с външния свят, то да стартира да поддържа връзка в действителност с неговата биологична майка. Травма за тези първи 4 месеца няма ", изясни психологът.

Преживяването на смесени усеща е напълно обикновено и предстоящо и в бъдеще. Възможно е майките да претърпяват горест по детето, с което са се разделили, яд, самообвинение, боязън, тревога, виновност. „ Добре е да си ги разреши всяка една от майките, само че когато влиза в контакт с детето, да бъде на чисто ", акцентира Прангаджийска.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР