Врачанската МБАЛ „Христо Ботев” изтегли кредит в размер на 5

...
Врачанската МБАЛ „Христо Ботев” изтегли кредит в размер на 5
Коментари Харесай

BulNews позна! МБАЛ Христо Ботев във Враца получи кредит от банка ДСК

Врачанската МБАЛ „ Христо Ботев” изтегли заем в размер на 5 милиона и 200 хиляди лв..
Договорът за заема е подписан с банка ДСК, което организация BulNews предвижда още в средата на октомври предходната година.



Средствата към този момент са по сметката на лечебното заведение. Първият дълг, който е погасило болничното управление е към Национална агенция за приходите. Парите, които са преведени на приходната организация са в размер на 641 хиляди лева От понеделник продължава погасяването на останалите отговорности, заяви изп.-директор доктор Петър Керемедчиев. Най-големи за борчовете към Софарма Трейдинг и ЧЕЗ. Към всяко едно от сдруженията врачанската болница дължи по към 1 милион лв.. Около 500 хиляди лева пък е дългът към ВиК. Към момента със лични средства управлението на лечебното заведение е вдигнало ¾ от запорите, които са към врачански компании, посочи доктор Керемедчиев.
Следващата стъпка, която ще предприеме управлението на МБАЛ „ Христо Ботев” е кандидатстването за приемане на 3 равнище на подготвеност на здравното заведение. По този метод ще се усилят и клиничните пътеки на 15, добави болничният началник.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР