Около 100 000 души участваха снощи в митинг в Тел

...
Около 100 000 души участваха снощи в митинг в Тел
Коментари Харесай

Израел отбелязва скромно Деня на независимостта

Около 100 000 души участваха нощес в протест в Тел Авив във връзка Деня на независимостта на Израел, с цел да си спомнят за ориста на над 100-те заложници, които към момента са в ръцете на палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", оповестиха уредниците, съобщи ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Демонстрантите издигнаха лозунга " Надеждата ни още не е изгубена ". На митинга участваха родственици на заложниците и някогашни заложници, както и поданици на градовете и общините, наранени от терористичното нахлуване на 7 октомври, което провокира войната в линията Газа.

Много от участниците в митинга носеха израелски флагове, на които имаше жълта панделка - знак на заложниците, чиито родственици и другари към този момент повече от седем месеца чакат завръщането им.

Честванията на Деня на независимостта на Израел тази година протичат непретенциозно поради нападението на 7 октомври и войната в линията Газа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи в авансово записана тирада, че тази година Денят на независимостта няма да бъде като никой различен. " Войната към момента бушува ", сподели Нетаняху. " Тя ни беше наложена в оня тъмен ден на ужасяващото клане ", добави той.

Според здравните управляващи в линията Газа, която се управлява от " Хамас ", до момента във войната там са починали към 35 000 палестинци.

Големият брой жертви измежду мирното население и пагубното филантропично състояние в Газа провокираха остри интернационалните реакции и рецензии към дейностите на Израел, отбелязва ДПА.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР