Учебното заведение е разположено на 6 метра под земната повърхност.

...
Учебното заведение е разположено на 6 метра под земната повърхност.
Коментари Харесай

Първото училище бункер в Украйна отваря врати

Учебното заведение е ситуирано на 6 метра под земната повърхнина. Проектирано е по този начин, че в него да могат да учат 900 деца, разпределени в две смени. Учителите и родителите се надяват подземното школо да обезпечи спокоен образователен развой на децата, надалеч от прелитащите ракети.

 

След началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна постоянно се постанова децата от града на учат онлайн. Местните управляващи възнамеряват построяването на още две сходни образователни заведения.

 

„ Ще стартираме с към 300-350 възпитаници и последователно ще усилваме броя. Трябва да бъдем сигурни, че и учителите, и децата са привикнали с учебното заведение и се надяваме, че от 1 септември всички класни стаи ще бъдат цялостни ”, уточни кметът на Харков Игор Тереков.

 

„ Много се веселя, че децата ми ще имат опция да посещават учебно заведение, да се социализират със своите връстници, с учителите. По-голямата ми щерка, която е в трети клас, няма самообладание да пристигна. Радва се, че ще се види с приятелите си, които толкоз доста ѝ липсват ”, споделя майка на възпитаници Марина Приходко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР