Впечатляващи резултати от въвеждането на електронната продажба на билети и

...
Впечатляващи резултати от въвеждането на електронната продажба на билети и
Коментари Харесай

Годишната карта в София е по-предпочитана от месечната за една линия

Впечатляващи резултати " от въвеждането на електронната продажба на билети и карти в градския превоз, регистрира Столичната община. За две години са купени 19 милиона е-билети, разгласи Георги Георгиев от ГЕРБ, ръководител на общинския съвет.

С банково заплащане са 1.9 милиона пътувания през месец май, конкретизира Димитър Дилчев, изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) за " Дневник ". Интересът към годишната карта за цялата градска мрежа с цена 365 лв. е много сериозен, както и към другите нови карти - училищен, студентски и юношески (до 26 години).

По гледище на Георгиев през март беше върната месечната карта за една линия. " Интересът към нея не се възвърне, както беше преди. Връщането ѝ беше политическо решение. Годишната е по-изгодна и желана, тъй като хората си вършат сметката, че с нея може да се пътува на всички места. И това беше концепцията ", разяснява Дилчев.

От 1 януари валидирането на транспортния документ е наложително при качване и първоначално се предвиждаше санкция от 3 лв. за нарушителите. Целта беше посредством валидациите да се натрупа информация за натовареността на линиите в градския превоз. На база тези данни да се приспособяват разписанията, с цел да няма празни курсове, а повече транспортни средства да се насочват в часовете пик.

" Най-дисциплинирани във валидирането на картите са младежите и пенсионерите. Пример е автобусна линия 280 до Студентски град ", уточни Дилчев.

В градския превоз са инсталирани 4300 видеокамери, във всяка транспортно средство има устройство и по този начин следим в действително време какво се случва вътре. По този метод фрапантно подобрихме сигурността ", посочи Георгиев.

Дневната карта за цялата градска мрежа е употребена от 1.2 млн.пътуващи. Тя коства 4 лв., без значение от броя пътувания, което е преференциално за хората, които не употребяват карти.

Почти е възобновено използването на градския превоз след замирането на пътуванията по време на пандемията от коронавирус. " Само на 5% сме от цялостно възобновяване. Новите технологии притеглят нови пасажери - 1.2 милиона са неповторимите консуматори с банкови карти - жители и посетители на София. 800 хиляди са пътуванията в метрото месечно ", разгласи Георгиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР