Две от най-мощните фигури в Сърбия, които попадат в черния

...
Две от най-мощните фигури в Сърбия, които попадат в черния
Коментари Харесай

Александър Вулин ще бъде новият вицепремиер на Сърбия

Две от най-мощните фигури в Сърбия, които попадат в " черния лист " на Съединени американски щати, ще бъдат част от новото сръбско държавно управление.

Вицепремиер ще Александър Вулин, някогашен шеф на Сръбската работа за сигурност и информация /БИА/, разгласи през днешния ден бъдещият министър председател Милош Вучевич от Сръбската прогресивна партия /СПП/, който предложи състав на новия кабинет с 25 министерства. Министър без портфейл ще бъде Ненад Попович, също глобен от Вашингтон.

Министър на защитата ще бъде Братислав Гашич. Министър на външните работи - Марко Джурич - досегашният дипломат на Белград в Съединени американски щати, заяви вестник " Политика ".

Партия „ Заветници “, която е съдружен сътрудник на СПП, ще оглави Министерството на грижа за фамилията и демографията с министър Милица Джурджевич Стаменковски.

Доскорошният държавен секретар към министерството на защитата Неманя Старович ще бъде министър на труда. Дарко Глишич става министър на обществените вложения, а Деян Ристич - министър на информацията.

Парламентът на Сърбия ще организира съвещание, на което ще бъде определено новото държавно управление, на следващия ден в 12:00 ч.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР