Водачът в световната ранглиста Новак Джокович отново спря Григор Димитров

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович отново спря Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор този път взе сет на Джокович, но пак отстъпи

Водачът в международната класация Новак Джокович още веднъж спря Григор Димитров на огромен шампионат - в третия кръг на Мастърса в Рим 6:3, 4:6, 6:1. Този път българинът взе сет на величието - с върнат пробив и още един, само че по-късно рухна.

Джокович, който има шест трофеи във Вечния град, записа 11-а победа в 12 публични мача против Гришо. И втора в три срещи на алена настилка. 31-годишният Димитров, който сега заема 33-тото място в международната класация, пък към този момент няма победа над сърбина към този момент малко над 10 години. Единственият му триумф над него бе на шампионата в Мадрид през 2013 година

Двубоят стартира оптимистично за Димитров, който съумя да осъществя пробив още в първия гейм. Българинът взе подаването на противника си на нула, само че това наподобява не смути по никакъв метод носителя на 22 трофеи от Големия шлем.

Сърбинът върна пробива още в идващия гейм, което даде начало на негова серия от четири поредни гейма. Повел с 4:1, Жокера нямаше усложнения да вземе първия сет, като даже пропусна да го стори още в осмия гейм, пропилявайки три сетбола.

По доста подобен сюжет стартира и вторият сет, само че той имаше друг край.

В него Димитров взе подаването си в първия гейм и имаше точка за пробив във втория, само че не съумя да я осъществя. Джокович завоюва три поредни гейма, откъсна се с 3:1 напред и изглеждаше, че срещата просто ще се доиграе.

Тогава обаче българинът направи серия от 14 следващи точки, с които докара резултата във втория сет от 2:4 и 40:40 до 5:4, 30:0 в своя изгода. При 5:4 той осъществя още един брейк - 6:4 и 1:1 сета.

В този миг инерцията бе напълно на страната на българина, само че класата на Джокович още веднъж излезе на напред във времето в тези сложни за него минути.

Фаворитът стигна до пробив още в първия гейм на третия сет, когато Димитров имаше задатък от 30:0. В петия гейм Ноле осъществя нов брейк, с цел да поведе с 4:1. С третия си пробив сърбинът стигна и до крайния триумф.

В четвъртия кръг на шампионата защитаващият купата си Джокович ще играе с спечелилия от двойката сред британеца Камерън Нори и унгареца Мартон Фучович.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР