Влиятелният шеф на канцеларията на председателя на Европейската комисия (ЕК)

...
Влиятелният шеф на канцеларията на председателя на Европейската комисия (ЕК)
Коментари Харесай

Чудовището“ на Юнкер получава висш пост в Еврокомисията

Влиятелният началник на канцеларията на ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер - Мартин Зелмайер, ще поеме върховен пост в Европейска комисия, заяви организация Франс прес, базирайки се на осведомени източници в Брюксел.

Германецът, който трогателно бе наименуван от Юнкер „ страшилище “, а английската преса враждебно дефинира като „ Брюкселския Распутин “ ще стане общоприет секретар на Европейска комисия. Това значи, че може да остане в Еврокомисията и след приключване на мандата на началника му през 2019 година

Юристът Зелмайер (47 г.) към този момент е прочут като страж на Юнкер и с въздействие върху него, само че бе заплетен в кавги с приключване на информация за договарянията по Брекзит.

Нов началник на кабинета на Юнкер ще стане испанката Клара Мартинес, споделят източниците на Агенция Франс Прес.

Зелмайер ще размени холандеца Александер Италианер, който от 2015 година заема поста общоприет секретар на Европейска комисия - най-висшия чиновнически пост в институцията.

Въпреки репутацията си на състезател зад кулисите Зелмайер неведнъж е бил непосредствен в обществени медии, когато брани Юнкер. Той първи заяви за договорката му с английския министър председател Тереза Мей по първата фаза в договарянията за излизането на Англия от Европейски Съюз. В туитър той пусна фотография на бял пушек  - знак за избора на нов папа и знак, че има пробив.

През октомври той обществено отхвърли да е източникът на немски вестник, който написа, че Мей молила Юнкер за помощ за разблокиране на договарянията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР