Стремително растящите цени на дюнерите доведоха до нарастващи призиви в

...
Стремително растящите цени на дюнерите доведоха до нарастващи призиви в
Коментари Харесай

Един от най-влиятелните политици в Европа: Всички ме питат за високите цени на дюнерите

Стремително растящите цени на дюнерите доведоха до възходящи апели в Германия за държавна стратегия за субсидиране, с цел да се резервира засегнатото от инфлацията ядене.

Канцлерът Олаф Шолц толкоз е привикнал да бъде питан за цената на дюнерите по време на обществени изяви, че даже се наложи да влиза в пояснителен режим в обществените мрежи. Той обясни, че повишението на цените се дължи частично на възходящите заплати на личния състав и разноските за сила.

" Удивително е, че на всички места, където и отида, най-вече младежи, ме питат дали не би трябвало да има спирачка в цените за дюнера “, сподели Шолц, представен от " Гардиън ".

Крайнолявата партия Die Linke  се зае с тематиката, призовавайки таван на цената от 4,90 евро и 2,90 евро за младежите, изключително тези с по-ниски приходи. Също по този начин и всяко домакинство да получава регулярно ваучери за дюнери. Въз основа на почти 1,3 милиарда дюнери, които се употребяват в страната всяка година – 400 000 дневно единствено в Берлин – такава стратегия за субсидиране би коствала 4 милиарда евро годишно, пресмята Die Linke.

Дюнерите бяха въведени в Германия най-много от турските имигранти, които ги приспособиха за локалните усети. Продажбите на тази храна възлизат на към 7 милиарда евро годишно в Германия.

Шолц бива доближен на едно събитие от млад немски турчин, който сподели " Плащам 8 евро за дюнер, говорете с Путин, желая да заплащам най-вече по 4 евро “.

Тези думи на младия мъж са по повод намалената взаимозависимост на Германия от руОлад Шолцския газ след подредената от Владимир Путин инвазия в Украйна. Това е и друга причина за увеличаването на цените на дюнерчетата

Шолц споделя още, че ценовия надзор е " неупотребим “ в свободната пазарна стопанска система и не възможно да бъде натрапен таван на цената на дюнера.

Дениз, продавач на дюнери в павилион покрай гара Фридрихщрасе в Берлин, където цената се увеличи от 3,90 евро на 7 евро за малко повече от две години, сподели, че не вижда по какъв начин цената ще падне скоро.

" Бяхме принудени да увеличим цените заради огромното повдигане на цените на наемите, силата и храните. Хората ни приказват от самото начало за " Дьонерфлацията “, като че ли им се го вършим преднамерено, само че те би трябвало да схванат, че всичко това е изцяло отвън нашия надзор “, споделя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР