Властите в Прага решиха да забранят придвижването с велосипеди в

...
Властите в Прага решиха да забранят придвижването с велосипеди в
Коментари Харесай

Прага забрани велосипедите в Стария град

Властите в Прага взеха решение да забранят напредването с колела в централната градска част в часовете, когато напорът на туристи е максимален.

Забраната се планува да бъде въведена на 1 май за времето сред 10 и 17 ч. и ще обгръща региона от " Вацлавске намести " до Карловия мост и Еврейския квартал, осведоми английският " Гардиън ".

Любителите на колоезденето недоволстват против възбраната, която е наложена без градът да е постигнал задачата велосипедните пътувания да станат 5%. Според кмета Олдржих Ломецки обаче в зоната за пешеходци колелетата нямат място. Привържениците на двуколесния метод на напредване възразяват, че над 1000 автомобила имат специфични позволения да се движат в Стария град. Те цитират данни, съгласно които през последните 10 година 21 пешеходци са били ударени от кола в Прага, а случаите с колела са единствено три. В същото време в града на 1000 поданици се падат 900 автомобила - близо два пъти повече от сходни западни градове.

Новото ограничаване идва откакто през 2016 година общината забрани разходките със сегуей, които преди този момент се предлагаха на туристите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР