Роберт Фицо е един от най-противоречивите политици в обединена Европа,

...
Роберт Фицо е един от най-противоречивите политици в обединена Европа,
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Опитът за убийство на Роберт Фицо е еленасочен и обмислен

Роберт Фицо е един от най-противоречивите политици в обединена Европа, след премиера Орбан на Унгария. Той пристигна на власт със слоган " Нито един патрон повече за Украйна ", само че имаше и гневна антимигрантска изразителност. Направи коалиция с най-крайно десните националисти в Словакия. Това коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в " Денят ON AIR " във връзка атентата на словашкия министър председател.

Според него има струпване на негови крайни решения, които провокират нагнетяване на напрежението в Словакия.

" Странен е пропускът, който са имали службите, които охраняват министър-председателя. При състояние, че нападателят е изявен, службите да не могат да го разпознават като евентуална опасност сега, в който го видят като лице, за мен е необичайно държание. Явно е отишъл с явната цел да убие премиера. Това е целеустремено държание за ликвидиране ", безапелационен е Керемедчиев.

Европейските избори ще бъдат огромен катализатор, счита някогашният зам.-министър на външните.

" Това напрежение се поражда освен в Словакия. Антимигрантската изразителност, войната в Украйна, мощно нагнетяват напрежението в съвсем всяка страна членка на Европейски Съюз. Антагонизмът и несъгласието в обществото освен в Словакия и останалите страни членки на Европейски Съюз, само че и в България, е доста мощно и ще избие през изборите ", предвижда Керемедчиев пред Bulgaria IN AIR.

Разделението в обществото е голямо и то потегли от Съединени американски щати, посочи гостът.

" Напрежението се предава и в Европа. Вкарвайки Европа все по-навътре в своята помощ за Украйна, нарастват дейностите в противоположната посока ", проучва Керемедчиев.

По думите му нападателят на словашкия министър председател е обмислил дейностите си и е подготвен за следствията.

" Според мен става въпрос за случаен случай, за човек, който е очевидно срещу политиката на това държавно управление. Голям пропуск на службите. Такъв случай мъчно може да бъде очакван ", посочи той.

Макрон ловко употребява думите на дипломацията - от една страна да стресне европейците, от друга - корав изказ към Русия, съобщи още Керемедчиев. Той предвижда промяна в Европа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР