ВизиткаВасилка Гавазова е ръководител Учебна дейност в - Пловдив. Тя

...
ВизиткаВасилка Гавазова е ръководител Учебна дейност в - Пловдив. Тя
Коментари Харесай

"Гавазови": учебен център от ново поколение в България

Визитка Василка Гавазова е началник " Учебна активност " в - Пловдив. Тя е съветник по АДР ( " рискови товари " ), бакалавър по " Счетоводство и надзор " и магистър по " Финанси " в ПУ " Паисий Хилендарски ". През 2012 година приключва сполучливо професионална подготовка за преподавател-инструктор в Колеж - Сливен, към Техническия университет - София. Така стартира преподавателската си кариера и ползва всекидневно мъдростта на Конфуций - " Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш заставен да работиш и един ден през живота си ". Учебен център " Гавазови " предлага образования за шофьорски курсове в разнообразни категории, за кои по-точно и какво ви отличава от конкуренцията? Има ли по-специализирани образования, които се оферират единствено от вас?
- Смело мога да кажа, че няма образование в областта на превоза, което ние да не предлагаме. Основоположник на фамилния ни бизнес () е свекър ми Павел Гавазов, който в предишното стартира с образование на фенове водачи, а с времето се включват. И по този начин до през днешния ден не стопираме да работим, надграждаме и развиваме. Освен че предлагаме на нашите клиенти всички категории за ръководство на МПС, при нас можете да изкарате курс за придобиване на АДР удостоверение на лидер при транспорт на рискови товари, образование за професионална подготовка на лидера, курс за автокран, мотокар, даже и за пътностроителни машини и всички типове преносими работни площадки. Няколко пъти в годината организираме образования за ръководители на транспортна активност и консултанти по сигурност при транспорт на рискови товари по шосе.

За себе си мога да кажа, че съм разкрила, осмислила и работя това, което обичам. Приемам като своя задача качественото образование на младите водачи и повишение културата на държание на всички участници на пътя. Преподавам доктрина както на фен водачи, по този начин и на професионални водачи на МПС, искащи спомагателна подготовка в професионалната си устременост.
Предвид непрекъснатия дефицит на професионални водачи за интернационалните транспорти има ли засилен интерес към категории С, С+Е, в това число за транспорт на рискови товари ADR?
- Увеличават се искащите да работят като и по-специално - на товарни коли, евентуалната причина е несигурната икономическа конюнктура. Хората търсят разновидности за преквалификация в предпочитание да получават по-високо заплащане. Все по-често имаме и дами. В съпоставяне с предходни години двойно повече са курсистите, които се записват за професионална категория. Отчитаме и растеж на, автокранисти или водачи на пътностроителни машини. Това е една опция да съвместите няколко длъжности. Често на професионалните водачи се постанова да разтоварват част от товара си сами, всяка спомагателна подготовка може да бъде от изгода. Въпреки покачвания интерес към специалността на интернационалните водачи в сектора към момента има доста вакантни места. По данни на Съюза на интернационалните превозвачи се търсят близо 3000 души.
Реклама Как стигнахте до концепцията да предложите и курсове за мотокаристи, какъв е ползата към тях?
- Несъмнено мотокарите и електрокарите са едни от най-полезните машини за работа в складови пространства. С разрастването на индустриалната зона към Пловдив търсенето на тези курсове се усили. Това беше сигнал за нас, че е време да разтеглим активността си в областта на. Разполагахме с всичко належащо, с цел да предложим качествена услуга - дълготраен екип от експерти, два офиса с кабинети в града, база за практическите занятия. Има засилен интерес както от частни лица, които желаят да се преквалифицират, по този начин и от компании, които желаят да покачат професионалната подготовка на своите чиновници. Предлагаме на нашите клиенти образования на място във компанията възложител, което им икономисва време и средства. Стараем се посредством реформаторски метод и правилно отношение да печелим клиенти, които остават наши сътрудници и в бъдеще.
Расте броят на тези, които от ден на ден залагат на онлайн покупки, резервации, образования и така нататък Предлагате ли онлайн услуги и в случай че да, какви?
- Работим интензивно в тази посока. На уеб страницата ни нашите клиенти могат да попълнят регистрационна форма, посредством която да се запишат за курс, без да се постанова да посещават физически офисите ни в гр. Пловдив. Също по този начин могат да заплатят определената от тях услуга с карта. Това дава опция да пестят време, да получат качествена услуга, да наблюдават заплащанията си.
Как се отрази пандемията от ковид-19 на сектора и по какъв начин преминахте вие през рецесията?
- Пандемията от ковид-19 се оказа най-сериозното предизвикателство, с което съм се сблъсквала в професионален проект. Бяхме изправени пред доста компликации през тези две години, само че успяхме да се запазим като екип и да продължим. Осъзнавам, че без сътрудниците ми и разбирането от тяхна страна нямаше да се оправя. Радвам се, че успяхме да ги задържим, тъй като имам вяра, че екипът е доста значим.
Екипът на Учебен център " Гавазови " - Пловдив От години при всяка тежка злополука се заговаря за някакви промени в модела на образование. На база вашия опит нужни ли са такива промени и в каква посока?
- Изключително сериозен проблем, за който промени са извънредно нужни. Правят се разбори на настоящата система за образование на кандидат-водачите, приказва се за нужда от промени за повишение и усъвършенстване качеството на активността, само че действително не се подхващат дейности. Необходимо е въвеждане на модерни новаторски способи в образованието под засилен надзор за реализиране на по-добри резултати, за по-голяма сигурност на пътя, които обаче няма да са комфортни за доста хора в сектора. Така взехме решение да работим в допълнение в тази тенденция посредством обществена активност.
Реклама
В началото на 2022 година основахме фондация " Караме, с цел да пристигнем ". Аз имам вяра, че тя ще има забележителен обществен резултат върху сериозен проблем в България - " Култура на придвижване за безвредни пътища ". Искаме посредством благотворителни акции и акции да оказваме помощ за по-безопасен живот на децата и младежите като участници в придвижването по пътищата, да ги възпитаваме на приемливост и отговорност към останалите участници в придвижването. На 11 ноември започва първата ни акция " Безопасна подвижност ", която е обвързвана с условията, разпоредбите, отговорностите при потребление на електрически тротинетки. Апелирам за поддръжка и взаимоотношение с органите на локалната власт, тъй като дружно ще реализираме още по-успешно действия в поддръжка на пътната сигурност.
С какво се занимава фондацията " Караме, с цел да пристигнем ", какви са нейните проекти и планове?
- Насърчаване на по-високо равнище на просвета на държание на всички участници в придвижването, стимулиране и разпространение на безвредно държание на водачите и пешеходците. Подкрепа и поощряване на действия, помагащи за повишение културата при ръководство на моторни транспортни средства, реализиране на положителни практики на предварителна защита и протекция, образуване на благотворителни акции и акции, свързани с задачите на фондацията. Целта ни е да притеглим вниманието на младежите към отговорността на всеки като участник в придвижването. Те би трябвало добре да осъзнават както изгодите от това да са мобилни, по този начин и негативите от лекомисленото и безконтролно отношение на водачи, пешеходци и колоездачи. Основните пропуски са не толкоз в неведение и недоумение на закона и разпоредбите за придвижване по пътищата, а по-скоро в неналичието на просвета на придвижване, липса на приемливост, самообладание.

Стартираме плановете си от област Пловдив с ясна цел да ги осъществяваме в цялата страна. Смятаме да притеглим сътрудници измежду сътрудниците ни от образователни центрове във всички области на страната, които имат предпочитание да работят дружно с нас. Вярваме, че измежду сътрудниците ни има експерти, които ще се включат в бъдещото осъществяване и развиване на задачите на фондацията. Искаме дружно да сътворяваме, надграждаме и възпитаваме млади, само че виновни участници в придвижването по пътищата.

На 11 ноември в СУ " Св. Константин-Кирил Философ " гр. Пловдив започва първата ни акция, обвързвана с осъществяване на къса теоретична лекция в комфортно за класните ръководители и управлението време. Преподаватели - инструктори с дълготраен опит, ще посетят учебни заведения в гр. Пловдив и ще застъпят значими тематики, свързани с сигурността на придвижване и спазването на Закона за придвижване по пътищата, по понятен и наличен метод.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР