Вицепремиерът Корнелия Нинова обяви в Народното събрание, че има данни

...
Вицепремиерът Корнелия Нинова обяви в Народното събрание, че има данни
Коментари Харесай

Нинова съобщи за заплахи срещу свидетел заради спрения договор за павилиона в Дубай

Вицепремиерът Корнелия Нинова разгласи в Народното събрание, че има данни за закани против очевидец по следствието за изразходваните средства за българския павилион в Дубай. 

Нинова приключи заплащанията по контракта с консорциума " България Експо 2020 " след инспекция за неизъпълнение на голям брой заложени условия.

Групата от компании стои зад организацията на павилиона, с който България се съставлява на Световното ревю от края на 2021 до момента. В консорциума влизат пет сдружения: " Сиела норма ", " Проджект Мениджмънт Адвайзори ", " Арка л.т.д. ", " Д.о.Ф ", и " Инфинити травел ". 

" Опитахме се да потърсим сметка и доклад, само че кореспонденцията не върви, тъй като е даден адрес на компания, която не взе участие в консорциума и е на гръцки жител. Сега компанията има искания да й платим още 2 млн. лв. за несвършената работа. Нося 700 стр. доказателства и свидетелски показания на това, което се е случвало. Тази информация към този момент се намира на бюрата на прокурори ", сподели Нинова по време на чуване в Народното събрание. 

Тя твърди, че един от очевидците е получил телефонно позвъняване с искане да отдръпна показанията си. 

" Искам да ви кажа - няма да стане по този начин. Няма да ни спрете. Спряла съм заплащанията и една стотинка няма да потъне повече в тази черна дупка. Задържаме им гаранцията от 50%, които са дали, за другите ще се съдим ", сподели още тя. 

Проверката в Министерството на стопанската система е посочила, че десетки от уговорките по контракта не са изпълнени от консорциума. Списъкът с компаниите, които имат право да показват стоката си в павилиона, е бил сменен. Стоките са се продавали на 30% по-високи цени от утвърдените от МИ. 

Онлайн презентацията на българската история се е провалила, тъй като уредниците не са заплатили потреблението на платформата. Павилионът за ревюто пък бил построен от гипсокартон и застлан с мокет, макар че е било планувано да се употребяват екоматериали, оповестява още тя. 

Консорциумът-организатор към този момент е получил съвсем 80 % от сумата по контракта с предплатени заплащания. 

Нинова упрекна изпълнителите в " надменност на хора, които се считат за недосегаеми ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР