Държавата незабавно да гарантира производството на електроенергия от въглища в

...
Държавата незабавно да гарантира производството на електроенергия от въглища в
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев призова: Държавата незабавно да включи в регулирания пазар два блока на ТЕЦ „Марица изток 2

Държавата неотложно да подсигурява производството на електрическа енергия от въглища в комплекс „ Марица изток “ през идната една година, като включи два от блоковете на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ в контролирания пазар. За това прикани Драгомир Стойнев – лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ за парламентарните избори в 27 МИР – Стара Загора. По думите на Стойнев, който е и някогашен министър на енергетиката, в актуалната обстановка това е единственото рационално деяние от страна на държавното управление, което ще даде сигурност. „ Незабавно министърът на стопанската система би трябвало да издаде заповед за включването на два блока от държавната Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ в производството на електрическа енергия за контролирания пазар. Това ще успокои хората в района и ще подсигурява работата на комплекс „ Марица изток “, съобщи Стойнев. Основание за сходно решение той даде с неналичието на явен проект за либерализацията на пазара на електрическа енергия, както и с решението на Народното събрание от 30.01.2020 година, обвързвано с гарантиране на работата на държавната Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “.
„ Българска социалистическа партия за България “ даде формален старт на предизборната акция за парламентарния избор в Стара Загора довечера с показване на листата с претенденти. Минути преди този момент пред старозагорските медии Драгомир Стойнев подчертава върху основната роля на партията за отсрочване на либерализацията на пазара на ток за бита. Стойнев акцентира, че Българска социалистическа партия ще работи за дълготрайно решение за комплекс „ Марица изток “. За тази цел лидерът на листата в Старозагорско прикани за цялостна преправка на Териториалните проекти за обективен преход, тяхното правене да бъде поверено напълно на страната, а не на частни Неправителствени организации организации. Той акцентира, че социалистите застават твърдо зад позицията за смяна на „ Зелената договорка “ и че България към този момент е изпълнила уговорките си за понижаване на въглеродните излъчвания по отношение на равнищата от 1990 година От Българска социалистическа партия упорстват още цената на излъчванията да не се дефинира административно и да не тежи на въглищното произвеждане. В опит да бъде избегнато обезлюдяването на въглищните райони вследствие на трансформацията Драгомир Стойнев напомни, че Българска социалистическа партия оферират и съответна стъпка. „ Тези райони да бъдат освободени от налози. По този метод ще бъдат привлечени вложители, които да открият нови работни места, с цел да задържат хората “, стимулира предлагането на Българска социалистическа партия лидерът на листата с претенденти на партията в Стара Загора.
„ Българските миньори не желаят благодеяние. Те желаят с почтен труд да изхранват своите фамилии “, съобщи на старта на предизборната акция Драгомир Стойнев. Своята поддръжка за претендентите на „ Българска социалистическа партия за България “ в 27 МИР – Стара Загора, даде и лидерът на листата на групировката за европейските избори Кристиян Вигенин.
Кандидатите на „ Българска социалистическа партия за България “ за изборите 2 в 1 са под номер 24 в бюлетината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР