Изследване на Медицинския университет във Виена (MedUni Vienna) установи значителна

...
Изследване на Медицинския университет във Виена (MedUni Vienna) установи значителна
Коментари Харесай

Учени: досоляването на храната увеличава риска от рак на стомаха с 41%

Изследване на Медицинския университет във Виена (MedUni Vienna) откри забележителна връзка сред честото прибавяне на сол към храната на масата и рака на стомаха при жителите на западните страни, оповестява New Atlas.

Преди това такава връзка се следи основно при азиатските популации. Новото изследване, което проучва данни от повече от 470 000 участници в UK Biobank, удостоверява заплахата от несъразмерната консумация на сол за всички.

Проучването открива, че рискът от развиване на рак на стомаха е с 41% по-висок при тези, които непрекъснато прибавят сол към храната си, спрямо хората, които рядко или в никакъв случай не са го правили. Тези констатации се резервират даже след отчитане на такива фактори, като възраст, социално-икономически статус и съществуващи болести.

Изследването обаче признава и известни дефекти. Въпреки огромния размер на извадката, броят на случаите на рак на стомаха не е задоволителен, с цел да се изследват изцяло такива евентуални фактори, като възраст, етническа принадлежност или зараза на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР