ГД Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за спешната

...
ГД Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за спешната
Коментари Харесай

Регистрираха 8-то вертолетно летище за спешната медицинска помощ по въздух

ГД „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ записва осмото вертолетно летище за незабавната здравна помощ по въздух в страната. To се намира в непосредствена непосредственост до тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “.

С построяването на оборудването се обезпечава опция за бърза евакуация на потърпевши при пътни произшествия или други спешни обстановки в сектора на тунела, както и в целия район. По данни на авиационния оператор „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД след приемане на сигнал, хеликоптерът ще стига от София до тунел „ Железница “ за 30 минути.

До момента България разполагаше с три болнични вертолетни летища в София и по едно във Варна, Панагюрище, Русе и Велико Търново.

„ Струма “ е първата автомагистрала в България, която разполага с хеликоптерна площадка. Вертолетното летище е издигнато в границите на плана за създаване на „ Автомагистрала „ Струма “ – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница “, който се финансира от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “. Възложител на плана е Агенция „ Пътна инфраструктура ".
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР