Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев отговори на упреците на

...
Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев отговори на упреците на
Коментари Харесай

Демерджиев оправда чистката в МВР: Дошъл съм да довърша мутрите

Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев отговори на упреците на Бойко Рашков за това, че са отстранени управителни фрагменти от остарелия мандат, които са работили за реформиране на системата.

Демерджиев разяснява, че е направил " минимални премествания ", като аргументите са " напълно професионални - преценка на опциите да бъдат потребни в съответната обстановка ".

Той съобщи, че персонално застава зад рокадите в Групово дело " Национална полиция ", " Гранична Полиция " и други звена, поради които Рашков се възмути, че се възвръщат практики от времето на Борисов.

" Аз съм пристигнал в Министерство на вътрешните работи да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде, само че моята цел е по този начин да свърша тази работа, че тя да издържи пред закона, пред съда и да има неоправдателни присъди. И това имам намерение да направя ", репликира Иван Демерджиев във връзка въпроса на предшественика си дали лозунгът " Мутри вън " не се трансформира в " Мутри вътре ".

Служебният вътрешен министър трансферира топката в полето на Рашков, като уточни, че новият краткотраен шеф на ГДНП Атанас Илков е назначен за заместник-ръководител на службата по време на неговия мандат.

" Явно е бил оценен задоволително високо, с цел да заеме този пост ", беше обяснението на Демерджиев. Самият Рашков го разказа като служител на реда със противоречива известност - Илков е бил измежду отговорниците за интервенцията в Лясковец. при която почина чиновник на СОБТ в опит за изваждане на барикадирал се въоръжен мъж.

По-рано Рашков загатна, че вътрешният министър се е поддал на напън и разяснява, че един от заместниците на Демерджиев е разследван за това, че е употребявал парцел в държавна резиденция, без да изиска позволение и без да заплати за разноските. Той сложи под въпрос дали част от кадровите смени не са свързани с реванш поради инспекцията против въпросния човек, който той не назова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР