Вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев предложи на Надзорния съвет

...
Вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев предложи на Надзорния съвет
Коментари Харесай

Гълъб Донев предложи 5% ръст на пенсиите, отпуснати до края на 2020 година

Вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев предложи на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт всички пенсии, отпуснати до края на 2020 година да се осъвременят от първи юли с 5%.
По Швейцарското предписание, което регистрира половината от растежа на осигурителния приход и половината от инфлацията за предходната година пенсиите би трябвало от 1 юли да се осъвременят с 4,8 на 100, сподели Гълъб Донев и разяснява:

"Бюджетът е разчетен по този начин, че това нарастване може да не бъде 4,8%, а 5% от 1 юли за всички отпуснати до 31 декември 2020 година Нарастване със същия % и на обществената пенсия за напреднала възраст и обвързваните с нея пенсии за нетрудови приходи ".

Правителството търси благоприятни условия и договаря с Европейска комисия мярката 60/40 да продължи да работи още два месеца - юни и юли, разгласи министър Донев.

"Трябва да се откри спомагателен запас, тъй че да имаме един по-плавен преход. Говоря за всички браншове! Още малко глътка въздух, с цел да могат да се приспособят новите стопански действителности на пазара ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР