Виждаме както основателни искания, така и провокации, които се режисират

...
Виждаме както основателни искания, така и провокации, които се режисират
Коментари Харесай

Сачева: Политически са целите на медицинските сестри, подкрепят ги Манолова и „Възраждане“

„ Виждаме както основателни претенции, по този начин и провокации, които се режисират към този момент повече от една седмица. За медицинските сестри съм с усещане, че сътрудника Ананиев води извънредно деен разговор “, разяснява общественият министър Деница Сачева случая с барикадиралите се в партийния дом медицински сестри.

Тя заподозря политически цели зад протестиращите сестри и опити за провокация и привличане на медийно внимание. “Ако някой се барикадира в постройка на Народно събрание, какво тъкмо желае? Диалог или дейна провокация? Не си представям по какъв начин може да се случи промяна в опазването на здравето по този метод “, сподели още Деница Сачева и изясни, че не знае кой тъкмо стои зад политическите ползи.
„ Не знам кой стои зад тези хора, само че се вижда кои лица ги поддържат. Това са госпожа Мая Манолова. Виждате какви изявления се пускат и от партия „ Възраждане “, добави още общественият министър.

Относно искащите нейната оставка - майките на деца с увреждания Вера Иванова и Нели Димитрова, министър Сачева уточни, че с тях разговор се води и са се срещали няколко пъти в последните 3 месеца. „ Ако непрестанно дублирам, че закона за обществените услуги няма да отмена деца, а от другата страна някой непрекъснато споделя, че той ще лишава деца. Когато непрекъснато споделям, че закона за обществената помощ няма да бъде отменян, а насреща споделят, че ще бъда анулиран. Как тъкмо да водим разговор? Желание за разговор има, само че от другата страна няма никаква чуваемост за разглеждане и на другите гледни точки на хора с увреждания с други потребности “, сподели още министър Сачева от коридорите на Народното събрание.

Като невиждан акт дефинира тя внасянето на Закона за обществените услуги в Конституционния съд. „ Изведнъж решаваме, че е противоконституционен и то с меко казано впечатляващи за мен причини “, изясни общественият министър.

Тя обърна внимание, че сега митингите пред партийния дом се употребяват и хора с други претенции както против СЕТА, по този начин и против приемането на еврото като валута. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР