Настоящото ръководство на ЕС трябва да си отиде, имаме нужда

...
Настоящото ръководство на ЕС трябва да си отиде, имаме нужда
Коментари Харесай

EС - Съюз на гражданите или на еврокрацията

„ Настоящото управление на Европейски Съюз би трябвало да си отиде, имаме потребност от нови хора в Брюксел “, прикани неотдавна унгарският министър председател Виктор Орбан, съгласно който Европейски Съюз се е провалил в главните си насоки като зеления преход, устойчивото развиване, миграцията, военните и санкционните политики.
„ Нуждаем се от ново управление в Брюксел, което няма да сложи ползите на страните отвън Европейски Съюз над ползите на своите фермери “. Това пък сподели неговият поземлен министър Ищван Наги след среща с сътрудници от страните от Европейски Съюз.
" Бюрократичната тежест има име - Урсула. Последните пет години бяха изгубени във връзка с конкурентоспособността на Европейски Съюз. Не можем да си позволим да загубим идващите пет години “, съобщи немският финансов министър Кристиан Линднер, съотечественик на фон дер Лайен.
" Брюксел е тресавище " и " моята партия би желала да стартира с уволнението на бюрократите ", отсече датският евродепутат Андерс Вистисен от групата „ Идентичност и народна власт “. Той предизвести Урсула, че ще бъде първата уволнена след изборите.
Тези оценки са отзвук от стадия в развиването на Европейски Съюз, който стартира през 2019 година с назначението на Урсула фон дер Лайен отпред на Еврокомисията. Още в първите си дни Урсула фон дер Лайен разгласи, че отсега нататък Европейски Съюз

от стопански се трансформира
в " геополитически план "

Какво значи това? През миналите 5 години Европейски Съюз като цяло се трансформира в геополитическа европатерица на Вашингтон в устрема му да запази хегемонията си и неолибералния ред на Запада. В частност това означаваше впрягането на Европейски Съюз в злокобния за него американски проект да се докара Русия до разпад посредством Украйна. Известният американски икономист Джефри Сакс бе разкрил, че план за разширението на НАТО с Украйна е имало във Вашингтон още през 1992 година. Трупът на Съюз на съветските социалистически републики още не е бил изстинал, а до него Съединени американски щати и Европа са парцелирали гроб и за Русия. Путин още по време на Майдана през 2014 година съобщи на конференция: " От съвсем всички публични лица ние неведнъж чувахме, че е незаслужено Сибир с неговите неизмерими благосъстояния целия да принадлежи на Русия “.
В своята история Евросъюзът в никакъв случай до момента не се е озовавал на подобен предопределен кръстопът в своето развиване – сред първообраза си и неговото отричане, сред Европа и анти Европа. Евроизборите на 6-9 юни ще бъдат конфликт сред суверенните евронароди и стремящата се към супердържава глобалистка еврокрация.
От 2019 година Европейски Съюз мутира по две линии – като политически дейности и институционални промени. По първата линия той погази основополагащи правила, с които се кичи като евроценности. Първият е, че от фактор на мира и разговора той се трансформира във фактор на борбата и войната. По спора в Донбас Европейски Съюз сякаш влезе в обичайна си роля на медиатор в лицето най-много на Германия и Франция като гаранти на Минските съглашения, само че това е било просто камуфлаж, с цел да завоюва Киев време и да се приготви за силово решение на украинския спор – някогашните водачи Меркел и Оланд признаха това. И тъкмо нулирането на споразуменията от Брюксел провокира съветската военна интервенция.
Но при Урсула фон дер Лайен разновидността закупи крайни форми. Европейски Съюз го нямаше никакъв за ходатайство сред към този момент непосредствено воюващите Москва и Киев. С това се нагърби страна отвън Европейски Съюз – Турция. Маските дефинитивно паднаха на 22 април 2022 година, когато посланик №1 на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи в Киев, че войната в Украйна " би трябвало да бъде извоювана на бойното поле “. А след това прикани страните от Европейски Съюз незабавно да въоръжат Украйна и да милитаризират стопанската система си. За пръв път Европейски Съюз се строява на бойното поле, вместо да седне на масата за договаряния. По-късно Борел ще каже: " Не може да позволим на Русия да завоюва тази война, в противоположен случай ползите на Съединени американски щати и Европа ще бъдат мощно накърнени ". За ползите на Съединени американски щати желае да води война първият посланик на Европейски Съюз – ето къде е рисковото му мутиране в геополитически план.

От миролюбец Европейски Съюз си " смени пола " на военнолюбец

Следват цели две стъпкани полезности, които може да се преглеждат дружно – етническият мир и добросъседството.  Съединени американски щати и Европейски Съюз посяха в Украйна злокобна неприязън против Русия – чак до зомбирането, че тя е генетичният зложелател на Украйна. Конфликтът там се изроди в етнически и Киев даде маса мотиви да бъде глобен поради етническата омраза против Русия и руснаците – задоволително е да споменем всеобщото ликвидиране в Одеса на 2 май 2014 година Знаем, че Европейски Съюз не приемаше страни с етнически спорове. Но въпреки неонацисткият Киев да бе дал маса мотиви за санкциониране, фон дер Лайен направи тъкмо противоположното – възнагради го със статута на претендент член на Европейски Съюз и с евротраншове за оцеляването му.
Принципът на добросъседството бе хвърлен в коша още със съглашението на Европейски Съюз за асоцииране на Украйна, тъй като то навреди на градените с епохи икономическите връзки с Русия. Но около стопанската система токсични станаха и други браншове на връзките – стигна се чак до война. Всъщност, зарязвайки добросъседството, Киев и Брюксел постановиха нов принцип - злосъседство. Това личеше още преди ерата на Урсула фон дер Лайен, само че точно при нея съседското зловредие стана необратимо.
Не бе пощадено и върховенството на закона като надали не висша евроатлантическа полезност. Това стана още с признаването на преврата от 2014 година и на държавното управление, пристигнало след него. Продължи с отхвърли на Европейски Съюз да упрекна Киев във военни закононарушения против мирното население на ДЛНР. Върхът въпреки всичко бе с признаването на кандидатския статут на Украйна, въпреки тя да е корумпирана чак на „ клетъчно равнище “.
Вреден се оказа геополитическият план на Европейски Съюз и в стопанската система – точно тъй като тя мина на втори проект. Следвайки дневния ред на американската върхушка, Европейски Съюз задейства талази от антируски наказания (14 на брой), копира от нея и Зелената договорка. В резултат Европейски Съюз бе лишен от евтини енергоресури в интерес на американските, за които обаче блокът заплаща в пъти повече. Това докара до скок на цените, растеж на инфлацията, понижаване на потреблението, закриване на индустриални мощности, прехвърлянето им в Съединени американски щати и деиндустриализация. Освен глобите, пръст във фермерските митинги има и налаганата от Брюксел Зелена договорка.
Наблюдатели установяваха, че Съединени американски щати минимизират загубите от личните наказания против Русия, завземат европейските пазари, от които бе изгонена Русия, насърчават приключването на капитали, мозъци и човешки запаси и прикоткването на европейската промишленост в Европа. А това убива конкурентоспособността на Европейски Съюз. Ето ви удостоверение на обвиняванията на Орбан, Имре Наги и Линднер. Урсула фон дер Лайен удря европейските поданици в интерес на неевропейски ползи. В историята на Европейски Съюз тя евентуално ще бъде записана като най-проамериканската председателка на Еврокомисията. И нищо чудно, тъй като има и американска жила в своето потекло. Наскоро ТАСС разкри, че с изключение на от античен благороден жанр в Долна Саксония,

тя е потомка на робовладелческа династия в Съединени американски щати
 
Нейната прабаба произхождала от семейство Ладсън, притежатели на стотици плебеи в плантациите на Южна Каролина към град Чарлстън. Ладсън били освен едни от най-богатите производители на памук в американския юг, само че и една от най-влиятелните робовладелски династии, теоретици и практици на широкомащабно земеделско произвеждане, учредено на рабски труд. При образованието си в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки, където постъпва през 1978 година, 20-годишната тогава Урсула приема псевдонима Роуз Ладсън. Твърди се, че на срещи с американски водачи, тя постоянно напомняла за своята „ кръвна връзка с Америка “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР