Европейският музикален фестивал кани столичани за осми път на колоритния

...
Европейският музикален фестивал кани столичани за осми път на колоритния
Коментари Харесай

Европа танцува събира млади таланти за осми път

Европейският музикален фестивал кани столичани за осми път на колоритния юношески музикално-танцов театър " Европа танцува " на 17 май от 18,30 ч. под куполите на " Ларгото " в центъра на града, научи ДУМА от Ирена Данкова.
Над 250 участници ще забавляват феновете с богата и разнообразна стратегия от типичен и съвременен балет, европейски и български фолклор, латино танци и модерни денс стилове. Основен сътрудник за концерта е Домът на културата " Средец ", който отбелязва 50-годишен празник и се показва посредством присъединяване на своите елитни сформира - Танцовия отбор " Здравец ", за чиято подготовка се грижат Георги, Александрия и Божидара Стоянови, и Детско-юношеския танцов отбор " Средец " с ръководители Ива Търнева и Николай Илиев. С изящни осъществявания ще се включат Балетната школа " Маша Илиева " и Балетната студия " Алиса ", които също развиват активността си в ДК " Средец ".
За положителното въодушевление ще се грижат и гении от другите обединения на Националния замък на децата - Балетната школа " Алегрета " с ръководителка Илина Агова, Клубът по спортни танци " Стил " с хореографка и преподавателка Анелия Серафимова, Студиото за съвременен балет " Цветни фантазии " (рък. Борислава Бечева-Георгиева и Снежана Бечева), Балетното студио " Макове " с преподавателка Евелина Желева, както и Детско-юношеският фолклорен отбор " Изворче ", управителен от Симона Андонова и Радослава Тодорова.
Тазгодишният театър " Европа танцува " ще премине под мотото " За чиста природа ", поставяйки като съпътстваща тематика опазването на околната среда. Участници в събитието ще бъдат възпитаници - деятели от Младежката екологична организация " ПанГея ". Водеща ще бъде чаровната певица от Националния музикален спектакъл Елица Красимирова, а създател на сюжета е Александър Мутафчийски. Входът е свободен. XXIV издание на ЕМФ се провежда от " Кантус фирмус " с финансовата поддръжка на Министерството на културата и с поддръжката на Столичната община. Почетен патрон е Мария Габриел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР