Виетнам навлиза в автомобилния бизнес със своя собствена марка. Виетнамската

...
Виетнам навлиза в автомобилния бизнес със своя собствена марка. Виетнамската
Коментари Харесай

Vingroup пуска първата автомобилна марка на Виетнам

Виетнам навлиза в автомобилния бизнес със своя лична марка. Виетнамската компания VinFast ще достави първите си коли на вътрешния пазар в страната на 17 юни. От компанията показаха производството си в една от най-бързо разрастващите се стопански системи в Азия. Първият сериен модел на VinFast се назовава Fadil и е на цена почти 16 900 $. 1.4-литровият автомобил е позициониран като съперник на Kia Motors 'Morning, заяви Nikkei.

VinFast съобщи, че ще зарежда вътрешния пазар във Виетнам, който се уголемява бързо с помощта на увеличаващата се междинна класа с интерес към персонални коли. Компанията признава, че ще се сблъска с острата конкуренция от одобрени марки като Toyota, Нonda и Ford, които към този момент имат произвеждане в една от най-бързо разрастващите се стопански системи в света. VinFast ще стартира доставките си към клиенти от понеделник като задачата е да стане първата виетнамска компания, която да успее да се пребори с конкуренцията на непознатите компании.

Автопроизводителят е дъщерно сдружение на най-големия частен конгломерат за недвижими парцели във Виетнам, Vingroup, благосъстоятелност на най-богатия човек в страната. Автомобилите не са напълно създадени във Виетнам - Fadil употребява шасито на модела на Karl Rocks от Opel PSA Group. Седанът и SUV моделът са издигнати на рамки от BMW AG, проектирани от италианската дизайнерска къща Pininfarina и имат съставни елементи, проектирани от Magna Steyr. Джим Делука, някогашен вицепрезидент на световното произвеждане за General Motors Co, бе нает като основен изпълнителен шеф на VinFast.

"За по-малко от 72 часа първите виетнамски коли ще бъдат публично пуснати по улиците на Виетнам, " заяви Нгуен Виет Куанг общоприет шеф на Vingroup. По думите му компанията към този момент има поръчки за 10 000 автомобила и десетки хиляди електронни скутера. VinFast ще създава също седан, SUV и електрически мотоциклети като възнамерява да създава по 250 000 коли през първия стадий на своето развиване. Следващият проект планува годишният потенциал да скочи до 500 000 коли до 2025 година

Министър-председателят на Виетнам Нгуен Ксюан Фук акцентира в речта си на церемонията в комплекса на VinFast, че се надява транспортните средства да оказват помощ на Виетнам да наложи новата лична марка коли и да се утвърди на международните пазари, създавайки съвременен индустриален бранш в тази област. Комплексът на VinFast се състои от шест автоматизирани завода, конструирани за 21 месеца в северната част на град Хай Фонг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР