Видеоразговорите са силно застъпени в новата мобилна платформа iOS 15(снимка:

...
Видеоразговорите са силно застъпени в новата мобилна платформа iOS 15(снимка:
Коментари Харесай

Apple обяви iOS 15 с редица нови функции


Видеоразговорите са мощно застъпени в новата мобилна платформа iOS 15
(снимка: Apple)

Нова версия на мобилната операционна система iOS разгласи Apple на огромното си събитие за разработчици WWDC21. Производителят на iPhone показа iOS 15 с редица забавни функционалности. Кои са те ?

iOS 15 идва с нова функционалност за камерата. Сега iPhone може да записва портретни видеоклипове с размазване на фона, което флагманите на Samsung могат да вършат от няколко години.

Добавена е също функционалност Live Text, която разпознава текст в изображения. Разделът „ Memories ” в приложението „ Photos ” също е обновен и разрешава основаване на запаметяващи се видеоклипове с прибавяне на музика от Apple Music.

Приложението Wallet, което съхранява карти за Apple Pay, към този момент поддържа прибавяне на документи като персонална карта или шофьорска брошура. Към момента функционалността е налична единствено за потребителите в Съединените щати.
още по тематиката
„ За доста консуматори iPhone се трансформира в неразделна част от живота. И тази година ще предложим още повече нови способи да създадем всекидневието им по-приятно ”, сподели Крейг Федериджи, старши вицепрезидент на Apple за разработка на програмен продукт.

„ iOS 15 ви разрешава да поддържате връзка и да споделяте в действително време, предлага нови принадлежности, които ще ви оказват помощ да намалите разсейването и да се фокусирате по-добре, употребява интелигентни функционалности, с цел да работи с вашите фотоси още по-ефективно, а също по този начин включва забележителна актуализация на картите с нови благоприятни условия за изследване ”, добави той.

На фона на пандемията от ковид, основаната в Купертино компания разчита мощно на видео-разговорите. iOS 15 разрешава основаване на бързи връзки за FaceTime диалози, които могат да се изпращат на другари и сътрудници. Също по този начин към този момент е по-удобно шерването на наличие в диалози: фотоси, музика или филми.

Известията към този момент са сортирани доста по-удобно. Когато потребителят натрупа прекалено много вести, системата стартира да ги сортира по приоритет, с цел да не пропусне значими известия.

Интересна иновация е функционалността Focus, която разрешава на потребителите да избират от кого да получават вести. Това ще им помогне да разделят деня си доста по-добре сред работата и свободното време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР