Видеонаблюдение, паник бутони и охрана във всички спешни отделения в

...
Видеонаблюдение, паник бутони и охрана във всички спешни отделения в
Коментари Харесай

Какво предвижда обновеният стандарт за Спешна медицина

Видеонаблюдение, паник бутони и защита във всички незабавни отделения в страната. Това планува обновеният стандарт за " Спешна медицина ", който беше оповестен за публично разискване през седмицата. В момента в страната действат 42 незабавни отделения, оповестиха от Здравното министерство, само че не прецизираха какъв брой от тях разполагат с защита, камери и паник бутони.

По морето се вика кола за спешна помощ и за обриви и недоволства от препиване

След нападенията над медици в последните месеци, екип на Българска национална телевизия ревизира какви ограничения за сигурност са подхванали в незабавните отделения на ИСУЛ и Благоевградската болница.
Малко след 20.00 ч., незабавното поделение на ИСУЛ е цялостно. В първите минути на нощната промяна, лекар Иван Димитров се бори за живота на млада жена в противошокова зала. Разказва, че на дежурство през незабавното минават сред 50 и 100 пациенти.

" Може би след работа персоналните лекари са ангажирани с други неща. И при всяко нещо се обръщат насам. От главоболие - до болки в кръста ", споделя доктор Иван Димитров - незабавен доктор в УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ ".

Пияни роми пребиха фелдшерка в Роман

Пациентите се изнервят от чакането и от време на време прибягват до вербална експанзия, споделя доктор Димитров. Той не е ставал жертва на физическа експанзия. В ИСУЛ през тази година такива случаи няма, оповестиха от болничното заведение. Спешното поделение се охранява - инсталирани са паник бутони и камери. Има и пряк телефон за връзка с Пето районно. " Проблемът е по-дълбок някак си. Трябва да сме по-толерантни едни към други ", разяснява доктор Димитров.

Пиян пациент атакува лекари и личен състав в бургаска болница

9-годишната пациентка на доктор Йордан Христов е потърпевша при игра в учебен двор и ръката би трябвало да бъде гипсирана. Докато чакаме резултатите от пробите за алергия, докторът споделя, че за съвсем година работа в незабавното поделение не е ставал жертва на физическа експанзия.

" Според мен всичко опира до метода. Имаш ли верен метод с пациента, няма по какъв начин да станеш жертва на експанзия ", споделя доктор Йордан Христов - незабавен доктор в УМБАЛ " Царица Йоанна-ИСУЛ ".

Баща преби лекарка, желал плацентата на детето си

Според доктор Христов в незабавните отделения би трябвало да има специфичен пропускателен режим. Заради случаите в предходни години, пред незабавните кабинети по уши, нос и гърло и очни заболявания в ИСУЛ е сложена спомагателна врата.

На входа на незабавното поделение в Благоевградската болница също е инсталирана спомагателна врата. Преди слагането й пациентите са имали достъп до лекарските кабинети и залите за оказване на Спешна помощ.

" Имаме защита, които се отзовават, в случай че има по-агресивни близки на пациентите, имаме и паник бутон, и врата. Защитени сме ", описа доктор Елдизе Блъскова, доктор в СПО-Благоевград.

Монтирани са и камери за видеонаблюдение. От началото на годината в незабавното поделение на Благоевградската болница е имало два съществени случая на експанзия против медици. От здравното министерство оповестиха, че ограниченията за сигурност в незабавните отделения зависят от управленията на лечебните заведения. По тематиката 80% от повикванията на коли за спешна помощ по морето не са за незабавни случаи Вижте какво включва новият стандарт за незабавна помощ, препоръчан за обсъждане
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР