Женският национален отбор на България допусна четвърто поредно поражение в

...
Женският национален отбор на България допусна четвърто поредно поражение в
Коментари Харесай

България загуби и от Франция и записа четвърта поредна загуба в Лигата на нациите по волейбол

Женският народен тим на България позволи четвърто следващо проваляне в Лигата на нациите по волейбол. Воденият от Лоренцо Мичели състав загуби от Франция с 1:3 (25:19, 21:25, 11:25, 27:29) на шампионата в Анталия (Турция). Националките преди този момент отстъпиха поредно пред Нидерландия, Япония и Италия.

България стартира доста мощно, а това даде резултат, като волейболистките ни затвориха първата част след 25:19.

Равностойният втори гейм беше в интерес на Франция, а в последвалата трета част спад в играта на " лъвиците " донесе безапелационен триумф с 25:11 за противника. Най-оспорван беше четвъртият гейм, който французойките съумяха да завоюват с 29:27.

Ива Дудова приключи с 23 точки, 18 добави Мария Йорданова, а капитанката Мирослава Паскова се прибра в съблекалнята с 9 пункта в актива.

За победителките Лусил Жикел заби 20 точки, а Леандра Олинга Андела блесна в центъра с 18. Амели Ротар се пък отличи с 15 пункта.

Тимът на България завършва седмицата без триумф и е 15-и във краткотрайното класиране с 0 точки. Следващият шампионат от Лигата на нациите за дами ще се организира в Съединени американски щати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР