Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли призива на американския си колега

...
Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли призива на американския си колега
Коментари Харесай

Мадуро: Речта на Тръмп за Венецуела бе почти в нацистки стил

Венецуелският президент Николас Мадуро отхвърли апела на американския си сътрудник Доналд Тръмп за неговото премахване от власт, съобщи АП.

В изказване, излъчено по държавната телевизия на Венецуела, Мадуро сподели, че речта, която Тръмп произнесе в Маями пред венецуелски имигранти, е била "почти в нацистки жанр ". Венецуелският президент разкритикува остро американския си сътрудник за апелите му към военните да поддържат приетия от Съединени американски щати за президент на страната опозиционен водач Хуан Гуайдо. "Кой е командващият на въоръжените сили на Венецуела? Доналд Тръмп от Маями? ", попита Мадуро. Той упрекна Съединени американски щати, че "си мислят, че са притежателите на Венецуела ".

Във Венецуела на следващия ден ще дойдат 300 тона медикаменти филантропична помощ от Русия, разгласи Мадуро, представен от ТАСС. Агенцията отбелязва, че предходната седмица във Венецуела са били докарани над 60 контейнера с 933 тона лекарства от чужбина. Значителна част от тези медикаменти са били изпратени от Китай, а също и от Куба. Мадуро съобщи още, че е належащо Венецуела да създава сама оръжия.

От 2006 година, на фона на утежняването на връзките със Съединени американски щати, Русия стана най-големият снабдител на оръжие за Венецуела, отбелязва Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС. Мадуро прикани венецуелските учени да обезпечат самостоятелност на страната от американските технологии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР