Великобритания стана първата страна в света, , разработено съвместно от

...
Великобритания стана първата страна в света, , разработено съвместно от
Коментари Харесай

Как хапчето на Merck срещу грип лекува COVID? |

Англия стана първата страна в света,, създадено взаимно от фирмите Merck и Ridgeback Biotherapeutics, заяви Ройтерс в четвъртък.

Медикаментът, който е създаден в началото за лекуване на грип, понижава риска от хоспитализация и гибел от ковид на половина.

Регулаторната организация по медикаментите и здравните артикули на Обединеното кралство (MHRA) предложи лекарството молнупиравир (molnupiravir) да се употребява допустимо най-скоро след позитивен тест за ковид и в границите на пет дни от появяването на признаците .

От Merck оповестиха, че чакат да произведат 10 милиона курса от това лекуване до края на тази година, като минимум 20 милиона курса за лекуване ще бъдат създадени през 2022 година.

Компанията също разгласява изказване, в което изяснява, че Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули на Обединеното кралство (MHRA) е одобрила използването на лекарството за " лекуване на лек до сдържан COVID-19 при възрастни с позитивен тест и с " най-малко един рисков фактор за развиването на тежко заболяване ".

Как работи?

Таблетката молнупиравир ще се приема два пъти на ден. Новото лекуване е ориентирано против ензим, който вирусът употребява, с цел да прави свои копия, като вкарва неточности в генетичния си код. Това би трябвало да предотврати размножаването му, тъй че да поддържа ниски нива на вируса в тялото и да понижи тежестта на болестта, заяви bTV.

Клинични изследвания на молнупиравир върху 775 пациенти, които неотдавна са се заразили с COVID-19, откриват, че едвам 7,3% от тези, получили лекарството, са хоспитализирани. Тези неофициални и предварителни данните демонстрират, че молнупиравир би трябвало да се приема незабавно след появяването на признаците.

От компанията производител споделят, че методът на деяние на лекарството е еднообразно дейно и против новите разновидности на вируса.

Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA), както и Европейската организация по медикаментите (EMA), към момента преглеждат заявката на Merck за утвърждение на лекарството против COVID-19 на компанията.

Австралия, Сингапур и Южна Корея са сключили споразумения за покупка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР