Великобритания ще ангажира 20 000 военни в голямо учение на

...
Великобритания ще ангажира 20 000 военни в голямо учение на
Коментари Харесай

Великобритания праща 20 000 военни за учение на НАТО в Европа

Англия ще ангажира 20 000 военни в огромно обучение на НАТО в цяла Европа през първата половина на тази година. Обединеното кралство ще изпрати и военни кораби и изтребители, заяви английското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

 

Разполагането включва 16 000 бойци от английската войска, които ще бъдат основани в Източна Европа от февруари до юни, ударна група на самолетоносач и щурмови самолети F35B и самолети за наблюдаване.

Учението на НАТО Steadfast Defender 24 отбелязва 75-ата годишнина на западния алианс.

 

" Мога да разглася през днешния ден, че Обединеното кралство ще изпрати към 20 000 военнослужещи, с цел да вземат участие в едно от най-големите разполагания на НАТО от края на Студената война ", сподели министърът на защитата Грант Шапс в фрагменти от тирада, която би трябвало да бъде произнесена по-късно в понеделник в Ланкастър Хауз, оповестена от министерството на защитата.

 

Алиансът на НАТО усили броя на боеспособните войски, откакто съветският президент Владимир Путин подреди нахлуването в Украйна преди съвсем две години и продължи да поддържа Киев с военна, икономическа и филантропична помощ.

 

Миналата седмица министър председателят Риши Сунак разгласи, че Великобритания ще усили поддръжката си за Украйна през идната финансова година до 2,5 милиарда паунда (3,19 милиарда долара), което е нарастване с 200 милиона паунда по отношение на предходните две години.

 

Източник News.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР