Всички посредници за мирно разрешаване на конфликта в Украйна трябва

...
Всички посредници за мирно разрешаване на конфликта в Украйна трябва
Коментари Харесай

Русия: Пълномощията на Зеленски изтичат на 20 май, не можем да подпишем договор с него

Всички медиатори за спокойно разрешаване на спора в Украйна би трябвало да имат поради обстоятелството, че пълномощията на Володимир Зеленски като президент изтичат на 20 май, след което подписването на каквито и да било документи с него губи смисъл. Това уточни непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от ТАСС и " Фокус ".

" Важно е тези от вас, които се пробват да положат старания за разрешаване на украинската рецесия по дипломатически път, да схванат това. Ние в никакъв случай не сме се отказвали от дипломацията, за разлика от киевския водач, който също така си е забранил законово да договаря с Русия ", съобщи Небензя на съвещанието на Съвета по сигурността на Организация на обединените нации по отношение на доставките на западно оръжие за Киев.

" Тъй като, както признава западната и украинската преса, през днешния ден е последният ден от законния му престой на власт в сходство с конституцията на личната му страна. Евентуалните медиатори би трябвало да вземат поради това събитие, защото разискването на всевъзможни въпроси и също така подписването на всевъзможни документи с водачи, които са изгубили своята легитимност, опонира на здравия разсъдък, " съобщи Небензя.

Ръководителят на съветската дипломатическа задача също по този начин уточни, че " всички евентуални договаряния би трябвало да се основават на заслужено разглеждане на опасенията за сигурността на Русия и да се основават на новите териториални действителности ".

" Без унищожаване на първопричината за украинския спор няма да е допустимо да се обезпечи дълготраен мир, ние сме подготвени да работим с всички, които споделят тази позиция и които не желаят, дружно с груповия Запад и режима на Зеленски, да понасят отговорност за безсмисленото заличаване на десетки хиляди украинци, които не желаят да продължат военните дейности ", заключи той.

Според Конституцията на Украйна президентските компетенции на Володимир Зеленски, определен през 2019 година за петгодишен мандат, би трябвало да изтекат в нощта на 21 май. Във военно време обаче Киев отхвърли да организира президентски избори, макар че правната система на страната не разрешава организирането единствено на парламентарни в тази обстановка.

Опозицията във Върховната Рада упорства, че след 21 май Зеленски ще престане да бъде законен президент; някогашният украински дипломат във Англия Вадим Пристайко заяви, че западните сътрудници на Киев също са загрижени за този юридически спор.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР