Велико Търново. С фестивала Отворено сърце“ Велико Търново дава реален

...
Велико Търново. С фестивала Отворено сърце“ Велико Търново дава реален
Коментари Харесай

Ганчо Карабаджаков, зам.-кмет на Велико Търново: С фестивала „Отворено сърце“ градът дава реален пример за работещ модел на интеграция

Велико Търново. С фестивала „ Отворено сърце “ Велико Търново дава действителен образец за работещ модел на интеграция, в основата на която е доближаването и познаването на другите култури, най-много посредством работата с деца. Това сподели при откриването на детския ромски фестивал във Велико Търново зам.-кметът на Общината Ганчо Карабаджаков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Той акцентира, че още преди 15 години Общината, взаимно с Център „ Амалипе “, е почнала работа в тази посока и резултатите през днешния ден са на разположение.
„ Както всички виждаме, във фокуса на фестивала са децата и младежите. Тук те могат да изявяват своите способности и гении, да поддържат връзка между тях, да опознават традициите и обичаите на другите етноси, да ги учат в учебните заведения и във факултативните специалности „ Фолклор на етносите “. Това е трайният и сполучливият модел на интеграция, тъй като в него са точно децата и образованието им. Благодаря на Център „ Амалипе “ за положителното, ползотворно сполучливо партньорство, за грижата им за образованието, здравната културата и възпитанието на децата от другите етноси. Адмирации към всички, които работя в името на тази идея “, уточни в речта си зам.-кметът Карабаджаков. По мотив юбилейното издание на фестивала Община Велико Търново получи от уредниците плакет „ Община Велико Търново – столица на толерантността ”.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР