Вдовицата на Коби Брайънт Ванеса наследи контрола върху дяла на

...
Вдовицата на Коби Брайънт Ванеса наследи контрола върху дяла на
Коментари Харесай

Вдовицата на Коби Брайънт наследи 200 млн. долара

Вдовицата на Коби Брайънт Ванеса наследи контрола върху дяла на починалия си мъж в компанията за произвеждане на спортни питиета Body Armor, заяви Fox Business, като цитира създателят Майк Рипол.

През 2013 година Брайънт закупи 10% от акциите на компанията за 5 млн. $. През 2018 година Рипол е продал забележителен пакет от акциите на Coca-Cola, в границите на който цената на Body Armor е оценена на 2 милиарда $. В момента на привършване на транзакцията дялът на Брайънт е бил 200 млн. $.

"Загубих безценен другар. Лиших се от брат, а Body Armor загуби бащата-основател. Марката в никакъв случай не би постигнала такива резултати, в случай че Коби не бе повярвал в нея през 2012 и 2013 година ", съобщи Рипол.

Петкратният първенец в НБА и щерка му Джиана починаха в злополука с хеликоптер в Калифорния в края на януари, дружно с още седем души.

Коби ползваше частен хеликоптер, още когато играеше в Лос Анджелис Лейкърс. Той приключи кариерата си през 2016 година 18 пъти взе участие в Мача на звездите (17 поредни), пет пъти стана първенец в НБА и два бе избиран за най-полезен състезател във финалната серия. По време на цялата си кариера от 1996 до 2016 година Брайънт игра за "езерняците ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР