„Възвишение“ отчете най-силния старт на български филм в последните 7

...
„Възвишение“ отчете най-силния старт на български филм в последните 7
Коментари Харесай

Истерия по „Възвишение“! 
Филмът отчете най-силния старт на българско заглавие за последните 7 години

„ Възвишение “ регистрира най-силния старт на български филм в последните 7 години и е най-гледаният филм за миналия уикенд в България. Това демонстрират формалните данни на ИА „ Национален кино център “, които подреждат кино лентата по романа на Милен Русков преди всичко в боксофис класацията за интервала 10-12 ноември и го дефинират като втория най-силен дебют в най-новата история на българското кино (официалната статистика се води от 1989 година).

От петък до неделя близо 30 000 фенове са предпочели да гледат дълго чаканото кино заглавие, разказващо за събитията преди и след Арабаконашкия грабеж през погледа на двама полуреволюционери, полуразбойници – Гичо и Асенчо.

„ Най-добрият филм за последните 27 години “, „ филм, който би трябвало да се гледа от всеки българин “, „ филм без взаимни отстъпки и на международно равнище “ са единствено част от мненията, които заливат обществените мрежи в последните 72 часа. Рекордно висок е и процентът на утвърждение към „ Възвишение “ – над 90% от запитаните споделят, че харесват кино лентата и биха го предложили на прочут.

“За мен и моя екип това е извънредно приятна вест и самопризнание за труда ни в последните 3 години и половина. Другата добра вест съгласно мен е, че в салоните видяхме доста младежи, което ни предизвика да предложим специфична отстъпка за възпитаници, от която могат да се възползват групи от 15 младежи и/или цели класове от учебните заведения в цяла България. Кампанията получи и поддръжката на Министерството на образованието, а повече информация възпитаници и учители могат да намерят на www.vuzvishenie.bg “ - показа Иван Дойков, продуцент на „ Възвишение “.

Възвишение е по кината в цяла България.



Игралният филм „ Възвишение “ е режисиран от Виктор Божинов, снимал най–знаковите епизоди на хитовата поредност „ Под прикритие “ и редица други телевизионни планове. Операторската работа е поверена на надарения Антон Бакарски, а музиката към кино лентата е дело на композитора Петър Дундаков. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът „ Под прикритие “, както и най–гледаният български игрален филм „ Мисия Лондон “.

Копродуценти на кино лентата са Оксана Шаламанова ( “ОЛ СТАРС ИН”), БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, Нина Алтъпармакова ( “БУЛФИЛМ”), кино студио “Ню Бояна”/”Nu Boyana” и Дрийм Фактори.

Проектът се осъществя и с финансовото подпомагане на ИА „ Национален кино център “, стратегия Евроимаж и е подсилен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила и Комисията по просвета и медии към 43-то Народно заседание.

Филмовият план „ Възвишение “ се базира на едноименния разказ на Милен Русков, който се подрежда в челните места на класациите за най-търсени книги у нас от своето излизане през 2011 година до момента. Романът получава редица оценки, а през 2014 година печели премията за литература на Европейския съюз (European Union Prize for Literature). Сценаристи на кино лентата са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и създател на разговорите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР