Втората част на научнофантастичния блокбастър Дюн превзе северноамериканския бокс офис,

...
Втората част на научнофантастичния блокбастър Дюн превзе северноамериканския бокс офис,
Коментари Харесай

Грандиозно зрелище, но и размисъл за властта, вярата и фанатизма: Дюн-2 превзе бокс офиса на Северна Америка

Втората част на научнофантастичния блокбастър " Дюн " завладя северноамериканския бокс офис, като събра 81,5 млн. $ през първия си уикенд в кината, оповестиха АП и Агенция Франс Прес. 

Филмът, режисиран от канадеца Дени Вилньов, е грандиозно представление, само че и размисъл за властта, вярата и фанатизма, съобщи Агенция Франс Прес. Главният воин, изигран от Тимъти Шаламе, приключва трансформацията си, като се трансформира в упования избавител и злопаметен водач, откакто вижда, че родът му е погубен. Враждебната планета Дюн, измислена от американския публицист Франк Хърбърт, служи и за предаване на послания за околната среда - от дефицита на вода до индустриалното разхищаване на запаси. 

Приходите, реализирани през уикенда в канадските и американските киносалони, са " изключителни " за научнофантастичен филм, разяснява анализаторът Дейвид А. Грос. Това е най-хубавият резултат за дебют през годината, оповестява Българска телеграфна агенция

Сред звездите в актьорския състав на " Дюн: Част втора " са Зендая, Леа Сейду, Флорънс Пю, Остин Бътлър, Аня Тейлър-Джой, Хавиер Бардем, Кристофър Уокън,  Стелан Скарсгард, Джош Бролин. 

Второто място с доста по-ниски доходи - 7,4 млн. $, зае " Боб Марли: One Love " - филмът за живота на реге легендата. Трети е " Избраният " за живота на Исус Христос с доходи от 3,9 милиона $. 

На четвърто място е " Обикновени ангели " с Хилари Суонк с доходи малко под 3,9 милиона щатски $. Следват " Мадам Уеб " с 3,2 милиона $ и " Патешки истории " с 2,5 милиона $. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР