Мобилният център за визуална наука Калейдоскоп“ ще представи безплатно премиерните

...
Мобилният център за визуална наука Калейдоскоп“ ще представи безплатно премиерните
Коментари Харесай

Калейдоскоп представя 3D прожекции на български филми за устойчиво развитие

Мобилният център за образна просвета „ Калейдоскоп “ ще показа гратис премиерните прожекции на 3D филмите за стабилно развиване „ Светът в риск “ и „ Надежда за бъдеще “. Инициативата на ESG Lab и Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ е част от Дни на образната просвета – план за разпространение на устойчивата просвета, който се реализира с поддръжката на Yettel.

Между 29 февруари и 2 март феновете ще могат да „ пътуват “ из целия свят, запознавайки се с климатичните и обществени проблеми и опциите за тяхното решение. Основани на научни обстоятелства, филмите освен основават действителна показва за компликациите, пред които сме изправени през днешния ден, само че и впечатляват със мощното си образно влияние. Прожекциите ще се излъчват в особено построен купол в Арена София, който разрешава цялостно 3D потапяне и богато сетивно прекарване.

„ С плана „ Калейдоскоп “ целим да представим науката зад устойчивото развиване на човешки и елементарно понятен език, като описваме въздействащи истории от целия свят, подкрепени с аудио и образно 3D прекарване. За нас е значимо освен да стартираме диалога за климатичните и обществени проблеми, само че и да достигнем до оптимално доста хора, като им покажем опциите за превъзмогване на тези опасности. Ключова роля за постигането на тази цел имат нашите сътрудници, с чиято помощ самодейността се трансформира в действителност “, разяснява доцент доктор Марина Стефанова, основател на „ Калейдоскоп “ и зам.-декан „ Устойчиво развиване, поддръжка и ангажираност “ към Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Проектът се реализира с поддръжката на компании сътрудници, водачи в устойчивото ръководство и произвеждане, измежду които е Yettel. Със своята тактика за стабилно развиване и редица стратегии в четирите посоки – околна среда, хора, технологии за стабилно бъдеще и ръководство, учредено на честност и бистрота, компанията затвърждава дълготрайния си ангажимент към виновното ръководство на бизнеса.

През 2023 година телекомът разгласява отчет, в който регистрира постигнатия прогрес през първата година от осъществяване на заложените цели. Те са в унисон с полезностите на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, към който компанията се причисли като част от PPF Telecom Group.

„ Популяризирането на тематиките, свързани с устойчивото развиване, е значима цел, заложена в ESG тактиката ни, тъй като считаме, че позитивната смяна в обществото изисква повече осведоменост и ангажираност. Вярваме, че срещата на науката и изкуството посредством прожекциите, които „ Калейдоскоп “ ще показа, ще успее да допре и най-скептичните хора, и то освен посредством страсти, само че и посредством обстоятелства и данни. Радваме се, че имаме опцията да подпомогнем плана и сме уверени, че с историите от двата кино лентата знанието и ползата към устойчивото развиване ще порастват “, уточни Маргита Колчева, старши консултант „ Устойчиво развиване “ в Yettel.

Автори на филмите са учените от СУ „ Св. Климент Охридски “, които в границите на плана основават също електронна библиотека със систематизирана теоретична информация и обзор на настоящото положение на устойчивостта съгласно водещи международни научни, проучвателен и потвърдени интернационалните институции и организации. Достъпът до прожекциите е безвъзмезден след предварителна регистрация в уеб страницата на самодейността:.

Освен в София, през 2024 година „ Калейдоскоп “ ще излъчва прожекциите и в други градове от страната, с цел да могат повече хора да се допрян до научните обстоятелства посредством модерните технологии за 3D mapping и визуализации.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР