Без да загуби мач от финалната плейофна серия в елитното

...
Без да загуби мач от финалната плейофна серия в елитното
Коментари Харесай

Левски е волейболен шампион при мъжете

Без да загуби мач от финалната плейофна серия в елитното състезание при мъжете Левски София се поздрави с купата в Ефбет Супер волей. " Сините " завоюваха и третия дуел против ЦСКА, с цел да затворят серията на 3-0.
Прочетете още
Във второто си домакинство от финалите отборът, воден от Николай Желязков, се наложи над " алените " с 3:1. Успехът, сходно на първия мач, още веднъж пристигна след поврат. ЦСКА поведе след 25:23, само че домакините бяха безгрешни в идващите три елементи и завоюваха с 25:19, 25:22, 25:21.

Така Левски още веднъж е първенец на България при мъжете след 15 години спиране (последно бе през 2009 г.). " Сините " печелят златните медали за 20-ти път.

" Винаги е голямо благополучие да станеш първенец. Удовлетворението е голямо, тъй като когато един треньор работи, има забележим резултат при построяването на състезателите. Когато и двете неща се комбинират - да изградиш състезатели и да спечелиш купа, мога единствено да съм извънредно задоволен ", разяснява Николай Желязков, ст. треньор на Левски София.

С първото място в шампионата Левски София заслужи непосредствено присъединяване в групите на Шампионска лига за идващия сезон 2024/2025.

ЦСКА пропусна опция да прибави 31 купа, като за последно „ алените " станаха отличник при мъжете през сезон 2010-2011.

" Среброто не е разтуха, да загубиш край е най-тежкото. Момчетата се стараха, имахме проблеми в подготвителния развой, само че се бориха мъжки. Съжалявам, че не успяхме – разяснява Александър Попов, ст. треньор на ЦСКА. - Поздравявам Левски за това, което вършат, имат огромен екип, с който намират време за значимите неща, основават школа и на фона на всичко, напълно закономерно е да станат първенци. "

Веднага след срещата в столичната зала „ Левски София " имаше и гала по награждаването, в което участваха и бронзовите медалисти от Дея спорт (Бургас). Отличията на първите три тима в шампионата връчваха президентът на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев, Зорица Биелич - президент на Европейската съдийска комисия, както и сътрудника ѝ от Управителния съвет на организацията - Франс Лодерус, Владимир Николов и Давид Давидов, съпрезиденти на ВК Левски София.

Бяха раздадени и самостоятелни награди. Разпределителят на Левски София и национал Симеон Николов получи наградата за " Играч на публиката ".

" Усещането е необикновено. Спечелихме поради всички тук в залата и им благодаря, че ни подкрепяха през целия сезон. Левски в последните години е по-добрият тим. Благодаря на всеки един в залата, без тях сигурно мотивацията би била по-малка ", разяснява след мача Симеон Николов.

За " Най-полезен състезател " (MVP) във финала бе определен съотборникът му Владимир Гърков. Надграда за „ Спортсменство " през сезона получиха Фахри Септиан Путратама от Монтана и Антон Станчев от Марек Юнион Ивкони.

В Идеалният тим на постоянния сезон 2023/2024 попаднаха Делчо Раев от ЦСКА (разпределител), Бранимир Грозданов от Нефтохимик и Владимир Гърков от Левски София (посрещач), Спас Байрев от Берое (диагонал), Бруно Руббо (Монтана) и Светослав Гоцев от Левски София (централен блокировач), Петър Каракашев от Хебър (либеро).

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР