Руският президент Владимир Путин се обърна към събралите се на

...
Руският президент Владимир Путин се обърна към събралите се на
Коментари Харесай

Путин по време на парада: Няма да допуснем глобален сблъсък

Руският президент Владимир Путин се обърна към събралите се на днешния церемониал по случай Деня на успеха  на Червения площад в Москва, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Путин назова 9 май „ заветен празник “, отбелязва ТАСС.

„ Русия отхвърля претенциите за изключителност на които и да е страни или съюзи “, съобщи съветският президент. „ Русия няма да разреши на никого да я заплашва, нейните стратегически сили са постоянно в подготвеност “, сподели още той, като уточни, че „ Русия ще направи всичко, с цел да не допусне световен конфликт “.

Според Владимир Путин Западът се пробва да изкриви истината за Втората международна война, тъй като тя пречи на колониалната му политика. Според него „ политиката на западните елити по разпалване на нови спорове “ е реваншизъм. „ Западът се пробва да разпалва спорове, междунационална омраза, да сдържа суверенните центрове за развиване по света “, сподели още той.

„ През първите години на Великата отечествена война (както Русия назовава присъединяване си във Втората международна война - бел.ред.) Съюз на съветските социалистически републики се бори самичък против нацизма, до момента в който за Хитлер работи цяла Европа “, съобщи Путин, само че в същото време посочи, че „ Русия не принизява смисъла на Втория фронт във Втората международна война “.

Руският президент обърна внимание и на спора в Украйна.

„ Всичките участници в специфичната военна интервенция (както Русия публично назовава дейностите си в Украйна - бел.ред.) са наши герои “, съобщи Путин, сравнявайки ги с „ поколението спечелили от Великата отечествена война “. „ С героите от специфичната военна интервенция е цяла Русия “, акцентира Путин.

Същевременно той сподели, че ще бъде обезпечено свободно и несъмнено бъдеще на Русия и на нейния народ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин приключи речта си на парада с думите „ За Русия! За успеха! Ура! “.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР