Никъде не се прави такава градска почивка като в Европа.

...
Никъде не се прави такава градска почивка като в Европа.
Коментари Харесай

Кои са най-добрите бюджетни почивки в Европа за 2024 г.

Никъде не се прави такава градска отмора като в Европа. От античните руини в Атина до пулсиращия нощен живот на Берлин - на целия континент има град за всеки, без значение от това какво търсите, пише 

Въпреки това те се разграничават много във връзка с достъпността. Ето за какво Quotezone, компания за туристически застраховки, проучва всичко - от цената на бира, храна и хотел до разноските за туристически налог и публичен превоз, с цел да сътвори Индекс на евтините почивки в Европа, и резултатите са налице, написа TimeOut.
Прочетете още
В класацията на най-достъпните от най-посещаваните градове в Европа се подрежда (барабан, моля) Варшава! Полската столица няма туристически налог и се гордее с най-достъпните хотелски стаи - единствено 45,60 евро на вечер.



На второ място е Загреб, където една бира е единствено 3 евро, а на трето място е Истанбул, където едно хранене коства единствено 8,65 евро, а билетът за градския превоз - 51 цента. Това са много преференциални предложения.

Не е изненадващо, че Лондон, Амстердам и Париж не са толкоз преференциални за бюджета. Храната в столицата на Обединеното кралство е най-скъпа в листата - към 23,25 евро, до момента в който хотелският престой в Амстердам е с най-висока междинна цена - 121,91 евро. Прочетете цялостната ранглиста по-долу.

Това са най-хубавите бюджетни почивки в европейските градове за 2024 година

1. Варшава, Полша
2. Загреб, Хърватия
3. Истанбул, Туркия
4. Лисабон, Португалия
5. Мадрид, Испания
6. Атина, Гърция
7. Виена, Австрия
8. Берлин, Германия
9. Рим, Италия
10. Лондон, Англия
11. Амстердам, Нидерландия
12. Париж, Франция
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР