Важен е не само процесът на хранене сутрин, но и

...
Важен е не само процесът на хранене сутрин, но и
Коментари Харесай

Какво не трябва да ядете за закуска: Три популярни храни, от които се напълнява

Важен е освен процесът на хранене заран, само че и описът с храни, които предпочитате. Има такива, които ви дават мощ и сила през целия ден, а има и други, които способстват за увеличение на тежестта. Ако желаете да подобрите здравето си и да отслабнете до лятото, преразгледайте утринната си диета.
Прочетете още
She Finds пише какво е по-добре да не ядете на закуска.

Ето три разновидността за закуска със захар, които би трябвало да избягвате, в случай че желаете да отслабнете в талията и в последна сметка да отслабнете за лятото.

Гранола

Въпреки че гранолата постоянно се възприема като вид за здравословно хранене, тя може да има изненадващо високо наличие на захар и калории, което я прави евентуален провинен за наддаване на тегло. Много мюсли, закупени от магазина, съдържат добавена захар, като мед, кленов сироп или други подсладители, за възстановяване на усета. Следователно наподобява, че „ здравословните “ мюсли не би трябвало да се ядат на закуска, с цел да не се напълнява.

„ Гранолата е храна за закуска със основан ореол за здраве. Въпреки че наподобява здравословна, тъй като е направена от овес, доста разновидности в действителност са прекомерно сладки и мазни. Някои марки съдържат до 8 грама захар (това са 2 чаени лъжички захар) за мижава ¼ чаша! ", споделя диетологът Натали Джилет. Докато гранолата към момента може да се употребява понякога, изборът на други възможности като гръцко кисело мляко с пресни плодове или домашно приготвена овесена каша с ядки и семена може да бъде по-здравословен избор, в случай че желаете да отслабнете.

Кисело мляко с заряд

Най-доброто нещо, което би трябвало да избягвате за закуска, е закупеното от магазина кисело мляко, което съдържа добавена захар, която, в случай че се употребява в остатък, способства за наддаване на тегло и въздейства отрицателно на метаболизма. Това от своя страна може да докара до инсулинова устойчивост, пречейки на способността на тялото да контролира дейно равнищата на кръвната захар.

„ Прекомерната консумация на захар, даже заран, може да аргументи скокове на инсулина, насърчавайки натрупването на мазнини и евентуално влошавайки метаболитната функционалност с течение на времето “, предизвестява диетологът Лиза Ричардс . „ Нещо повече, някои ароматизирани кисели млека може да нямат фибрите, нужни за поддържане на сила, което може да повлияе отрицателно на метаболизма ви. “

Зърнени храни 

Много хора избират зърнените храни за закуска поради удобството и разнообразието от усети. Въпреки това е значимо да имате поради типа на зърнените храни, които ядете, защото инстантните зърнени храни могат да допринесат за увеличение на тежестта.

Тези зърна постоянно съдържат огромни количества добавена захар, което кара равнищата на кръвната ни глюкоза да скочат бързо, последвано от внезапен спад, който ни кара да се усещаме гладни и жадуваме за захар през целия ден. Прекомерната консумация на сладки зърнени храни усилва приема на калории, което може да докара до наддаване на тегло с течение на времето.

Хайди Морети отбелязва, че най-лошите типове зърнени храни са обработени и с високо наличие на захар.

 

 

 

 

 

Снимки: Freepik
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР