Агенция Reuters научи, че американските следователи подозират Tesla в манипулиране

...
Агенция Reuters научи, че американските следователи подозират Tesla в манипулиране
Коментари Харесай

Разследване подозира Tesla в измама на инвеститорите, манипулиране на ценни книжа и фалшифициране на данни за FSD

Агенция Reuters научи, че американските следователи подозират Tesla в манипулиране на скъпите бумаги или подправяне на данни, с цел да заблуди вложителите и потребителите по отношение на същинските благоприятни условия на своята дейна система за подкрепяне на лидера FSD.

Разследването на Tesla тече от октомври 2022 година и сега Reuters разполага с нова информация за съответните съмнения на проверяващите. Според тях компанията може да дава погрешна информация по отношение на своите дейни системи за подкрепяне на лидера освен на държавните регулатори, само че и на клиентите. Tesla също е обвинен в манипулиране на скъпите си бумаги за машинация на вложителите. Американската комисия по скъпите бумаги и тържища (SEC) също има въпроси по отношение на компанията, предоставяща погрешна информация за системите Autopilot и FSD на вложителите на Tesla.

Разследващите са поискали нужните документи от Tesla и сега ги изследват. Илон Мъск неведнъж е приказвал по отношение на опциите на тези системи, заявявайки, че няма потребност човек да се намесва в процеса на ръководство на транспортното средство, само че регулаторите принудиха компанията да припомня на клиентите в формалните материали, че лидерът би трябвало да управлява обстановката и дава отговор за държанието на автомобила на пътя.

Ръководителят на компанията към този момент съвсем 10 години дава обещание на вложителите и клиентите да внедри цялостно автоматизирано ръководство на електрическите транспортни средства на Tesla, само че непрекъснато измества периода до края на идната година. Разследването се пробва да дефинира степента, до която сходни изказвания може да са подвели вложителите и клиентите на Tesla и дали това е довело до измерими материални вреди. По искане на управляващите Tesla неотдавна беше заставен, посредством актуализация на софтуера, да направи по-видимо уведомлението до водачите да не откъсват очите си от пътя, до момента в който употребяват FSD. В Съединените щати към момента се проверяват стотици произшествия с електрически транспортни средства на Tesla с дейни системи за подкрепяне на лидера. Отделни обстановки даже доведоха до гибел на някои участници.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР