Възраждане“ внасят днес жалбата до Конситуционния съд във връзка със

...
Възраждане“ внасят днес жалбата до Конситуционния съд във връзка със
Коментари Харесай

„Възраждане“ внасят жалба в Конституционния съд за зелените сертификати

„ Възраждане “ внасят през днешния ден жалбата до Конситуционния съд във връзка със зелените документи. Те са събрали нужния най-малко от 48 подписа, като са били подкрепени от 17 депутати от ГЕРБ-СДС и 18 от Има Такъв Народ.

„ Както бяхме декларирали още, когато беше признато и влезе в действие решението на Народното събрание за въвеждане на зеления документ за достъп до постройката на Народното събрание, ние подготвихме тъжба до Конституционния съд и започнахме да водим диалози с представители на политическите партии в Народното събрание за поддръжка, като желая да подчертая, че тази тъжба не касае само достъпа до Народното събрание, надлежно зеления документ тук, тя касае зеленият документ като цяло.

С решението на Народното събрание ни беше дадена една опция, която другояче нямахме, тъй като, както е добре известно, Конституционният съд може да бъде сезиран единствено и само във връзка на решения, които имат статута на закон, не може да бъде сезиран поради заповеди на министри, а зеленият документ е въведен със заповед на министъра на опазването на здравето. За положително или неприятно с взетото на инат и напук решение в Народното събрание на нас ни се даде опция в този момент да нападаме зеления документ в целокупност. Още през цялото време подчертаваме, че въпросът не е за това дали депутатите, публицистите и чиновниците в Народното събрание ще би трябвало да влизат със зелен документ в Народното събрание, а за това, че разпоредбите би трябвало да бъдат за всички идентични. Ние считаме, че зеленият документ би трябвало да бъде отстранен за безусловно всички жители “, безапелационен бе ръководителят на ПГ на „ Възражадане “ Костадин Костадинов.

Той разяснява и инспекцията на РЗИ през днешния ден, която откри, че всички депутати от „ Възраждане “ са без маски и те са поканени да си заплатят санкциите.

Вчера поискахме оставката на здравната министърка и през днешния ден идва инспекция от РЗИ. Моля ви се по-сериозно! “, прикани водачът на „ Възраждане “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР