Възпитаните, чувствителните хора се извиняват. Често. Дори понякога прекаляват. Правят

...
Възпитаните, чувствителните хора се извиняват. Често. Дори понякога прекаляват. Правят
Коментари Харесай

Неща, за които не си струва да се извинявате никога!

Възпитаните, сензитивните хора се извиняват. Често. Дори от време на време прекаляват. Правят го, поради безпокойството какво ще си помислят близките, или тъй като ги е грижа за възприятията на близките, които може да са в ущърб на личните им ползи и потребности. Повярвайте, има доста обстановки, в които въобще не е належащо да изпитвате скрупули и да се извинявате.

1.  Не сте длъжни да се извинявате на този, който не ви обича

Напротив, радвайте се, че сте способни на обич. В света има толкоз доста хора, които се опасяват да обичат, че се отхвърлят изцяло от този късмет. Няма значение кого обичате и дали ви отговоря с реципрочност. Важното е, че умеете да обичате.

2. Не сте длъжни да се извинявате за отводите си. Никога!

Уважението на персоналните граници е израз на самоуважение. Ако зад отхвърли ви стои увереност или правила, уважавайте ги. Умението да споделя с достолепие „ не ” е отличителна линия на същинския водач.

3. Никога не се извинявайте, че сте правилни на фантазиите си

Животът, изживян със страдание е празен. Никога не се извинявайте, че имате фантазии, към които се стремите и те ви карат да се чувствате живи.

4. Не сте длъжни да се извинявате, че отделяте време за себе си

Никога няма да станете сполучливи и щастливи, в случай че не мислите и за себе си. Не подценявайте своите потребности и потребности и отделяйте време за това, което ви прави щастливи или пък ви кара да се почувствате добре.

5. Не бива да се извинявате за личните си цели

Никога и на никого не позволявайте да ви накара да се чувствате отговорни за това, по какъв начин подреждате персоналните си цели. Ако нещо е значимо за вас, значи то в действителност е значимо. Хората, които ви ценят, постоянно ще почитат вашия избор.

6.    Не сте длъжни да се извинявате за приключването на мъчителни връзки

Не съжалявайте и не показвайте страдание, че се разделяте с хора, които са ви предизвикали дискомфорт или болежка. Ако осъзнавате, че връзките с някого са станали комплицирани, мъчителни и това ви пречи, вършиме голяма крачка напред.

7.    Никога не се извинявайте за несъвършенствата си

 Несъвършенствата и минусите също са част от уникалността на всяка човешка персона. Приемайте ги с обич .

8.    Не дължите извинения за твърдата си позиция

Никога не се извинявайте, до момента в който защитавате своите полезности, морал, нравственос, религиозни или духовни убеждения. Лидерите не търсят амнистия за своите мисли и дейности, тъй като ги считат за верни.

9. Не би трябвало да се извинявате, че не знаете нещо

Постоянният блян към познания тренира мозъка. Не се извинявайте, че нещо не знаете, а използвайте всяка опция да получавате нови познания. Умението да се признае неведение е симптом както на мощ, по този начин и на невзискателност.

10. Никога не трябва да се извинявате, че възлагате огромни очаквания на някого

Никога не искайте амнистия, че очаквате от другите това, което очаквате и от себе си. Големите очаквания, възлагани на някого, значат, че мислите единствено най-хубавото на този човек.

11. Не сте длъжни да се извинявате, че харчите пари за себе си

И не изпитвайте скрупули, че сте се поглезили с някоя по-скъпа покупка. Когато го вършиме, повишавате самооценката си. Щастливите и сполучливите хора добре знаят какъв брой са значими личните им стремежи, с цел да е пълностоен животът им.

12. Никога не би трябвало да се извинявате поради различен човек

Всеки дава отговор самичък за постъпките и държанието си. Не е нужно да се извинявате за стореното от различен, даже и в случай че то директно ви въвлича или визира.

13. Не бива да се извинявате, че сте се забавили да отговорите

Успешните хора знаят, че подреждането на целите от време на време допуска да се отсрочи незабавната реакция на телефонно позвъняване или е-поща.

14. Никога не  се извинявйте за изречена от вас истина

Силните хора изричат истините. Не се извинявайте, че сте мощен човек. Дори и тази истина да е мъчителна, по-добре е да си останете почтен човек. Не изневерявайте на себе си и не се тревожете какво ще си помислят другите. Прекалените извинения или съжаления, без действителна причина постепенно, само че несъмнено намаляват самооценката ви. Запазете ги за случаите, когато в действителност не сте прави или пък сте позволили неточност.

И още…

Никога не се извинявайте, че танцувате или пеете неприятно.

Танцът и песента са наслаждение, тъй че прогонете неудобството и неловковстта. Танцувайте и пейте през целия си живот!

По материали от lifehack

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР