Въздушна тревога бе обявена тази сутрин в Южна Украйна. На

...
Въздушна тревога бе обявена тази сутрин в Южна Украйна. На
Коментари Харесай

Украйна очаква руски ракети, а и севернокорейски

Въздушна паника бе оповестена тази заран в Южна Украйна. На картата в алено светят шест области, с изключение на Крим и Луганска област, които се намират под непрекъснато паника по този начин или другояче. 

Говорителят на силите на защитата - Юг Наталия Хуменюк декларира, че Русия приготвя нов ракетен удар по Украйна. 

Още в ранната заран военновъздушните сили на Украйна предизвестиха, че съветският флот е извел в Черно море фрегатата " Адмирал Макаров " през нощта, а по-късно към нея се е включила е фрегата " Адмирал Есен ".

Според Хуменюк боевото снаряжение на двете фрегати доближава до 16 ракети вид " Калибър " , а и двете фрегати се движат в Черно море в режим на бойно дежурство. Това е изключително високо равнище на риск.

Към обяд въздушната паника откакто бе отменяна и вдигана още веднъж няколко пъти, остана в действие единствено за Харковска област. 

Военновъздушните сили на Украйна на този стадий не удостоверяват заявката на Белия дом, че Русия освен се е сдобила с балистични ракети от Северна Корея, само че и към този момент е употребила най-малко една от тях при ударите си по украински територии .

Говорителят Юрий Игнат декларира, че тъкмо каква балистика е била употребена от Русия е въпрос на разбор на частите, на които снаряжението се разпада. " На този стадий ние нямаме такива данни. Специалистите ни учат отломките и към момента не могат да потвърдят. "

Освен това Игнат показва и че оръжията, които Владимир Путин може да получи от Северна Корея може и да не се разграничават доста от руските технологии, които в годините са се прехвърляли натам. Оръжията може даже да са идентични.

" Следователно надали си коства да чакаме нещо по-ново ", декларира Игнат, показвайки равнодушие тъкмо от какъв генезис са ракетите, които падат по родината му.

Съединени американски щати към този момент дадоха поръчка, че ще съберат изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка севернокорейските прехвърляния на муниции към Русия.  
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР