Във видео обръщение главният прокурор Иван Гешев предупреждава, че превръщането

...
Във видео обръщение главният прокурор Иван Гешев предупреждава, че превръщането
Коментари Харесай

Гешев: Подложен съм на несправедлив натиск от политици, олигарси и зависими от тях медии

Във видео послание основният прокурор Иван Гешев предизвестява, че превръщането на прокуратурата в разменна монета в разногласия сред политическите партии и техните водачи нарушава главните конституционни правила за разделяне на управляващите и за самостоятелност на правосъдната система, в частност на прокуратурата, които – по думите му, са вододелът сред демократичната страна и едноличната власт.

" От тук крачката до засягане правата на българските жители и репресии, които познаваме от историята, е доста дребна ", споделя Гешев.

" Няма да разреша необмислен и противоконституционен разгром върху българската прокуратура поради персонални и тяснопартийни упоритости. Търгуването на прокуратурата е рисков казус, който е опасност за стабилността на страната. Основната цел за мен и сътрудниците ми е да защитим Конституцията и разделянето на управляващите. Прокуратурата не може да бъде пленник на дребнави политически сметки и не би трябвало да носи отговорност за политическата рецесия в България. Изборите идват и си отиват, само че хората и Родината остават ", съобщи той.

В петминутното си изказване, публикувано от пресцентъра на прокуратурата, Иван Гешев приказва и за съветската експанзия в Украйна, годишнината от спасяването на българските евреи, Луков марш и заветите на Левски.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР