Лондон не желае да води конкретен разговор с Москва за

...
Лондон не желае да води конкретен разговор с Москва за
Коментари Харесай

Москва: Лондон упорито мълчи за съдбата на Сергей Скрипал

Лондон не желае да води съответен диалог с Москва за обстановката към Сергей и Юлия Скрипал и отхвърля да даде информация за ориста на някогашния полковник от ГРУ. Това сподели в изявление за ТАСС шефът на втори европейски департамент на съветското външно министерство Сергей Беляев.

Според него случаят в Солсбъри, станал през март 2018 година, остава един от главните дразнители в руско-британските връзки. " Шест години след случая Лондон продължава да показва отвращение да взе участие в значителен разговор както сред външнополитическите ведомства, по този начин и с проверяващите органи ", сподели дипломатът.

" Британците отхвърлят да дават консулски достъп на руснаците в сходство с наредбите на Виенската спогодба за консулските връзки от 1963 година и двустранната консулска спогодба от 1965 година, приканвайки ги да повярват, че Скрипал сякаш непринудено отхвърлят такава опция.

Беляев напомни, че през април е получена нота от Министерството на външните работи, която с известни запаси " може да се смята за сходство на закъсняла публична реакция ". " В нея по-специално се оповестява, че Юлия Скрипал още веднъж е отхвърлила предлагането за консулска помощ ", означи той, " Както и преди, британците отхвърлиха да дават информация за ориста на Сергей Скрипал ".

" Подобни отговори служат като още едно доказателство за пренебрегването на интернационалните отговорности от страна на Лондон и удостоверяват инсценировката на случая в Солсбъри, чиято същинска цел беше да навреди на интернационалната известност и двустранните връзки с Русия ", акцентира дипломатът. " Ние сигурно ще продължим да се опитваме да разберем каква е ориста на нашите жители.

Събеседникът на организацията добави още, че " през годините след провокацията " съветското посолство в Лондон е изпратило над 60 писмени претенции до английското външно министерство, написа Fakti.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР