Вътрешният министър подхожда с внимание към идеята на патриотите да

...
Вътрешният министър подхожда с внимание към идеята на патриотите да
Коментари Харесай

Маринов: Доброволни отряди срещу ромската престъпност? Трудно ще стане

 Вътрешният министър подхожда с внимание към концепцията на патриотите да се запише в закона за Министерство на вътрешните работи доброволни отряди да борят ромската престъпност.

Според Младен Маринов идеята ще срещне доста поддръжка, само че ще има и доста срещу. Тази позиция изрази пред медиите в Народното събрание силовият министър Младен Маринов.

" Тук става въпрос за прилагане на полицейски пълномощия, което законодателят разпорежда на чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", уточни министърът.

Въпросът, по думите му, е дали да се дадат такива пълномощия на тези хора и дали те са готови да ги ползват. Въпросът трябвало да се изпипа, с цел да не се насажда в допълнение напрежение в обществото. Отделно на това доброволците не трябвало да пострадат от реализирането на активността си. Темата трябвало да се разиска деликатно, за да се избегнат опциите за разпра, е мнението на вътрешния министър.

" Смятам, че държавата има законодателство, което се бори дейно с престъпността ", изясни Младен Маринов. 

До избран миг можело да се употребяват доброволци в избрани обстановки. Той даде като образец ловните дружинки, които помагали на служителите на реда при издирването на лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР