Вашингтон, пренебрегвайки основни факти, клевети усилията на Китай за проследяване

...
Вашингтон, пренебрегвайки основни факти, клевети усилията на Китай за проследяване
Коментари Харесай

Китай е твърдо против опитите на САЩ да пречат за връщането в страната на заподозрени за икономически и финансови престъпления

„ Вашингтон, пренебрегвайки съществени обстоятелства, клюки напъните на Китай за следене на бегълци и възобновяване на нелегално изнесени от страната активи, на което ние се противопоставяме твърдо “, съобщи представителят на Външно министерство Уан Уънбин в коментар за информацията, че в Съединени американски щати са повдигнати обвинявания на седем китайски жители за опит за репатриране на гражданин на Съединени американски щати в Китай.

„ Китай взе участие в съдействието в региона на правоприлагането с други страни в строго сходство с интернационалното право, зачита изцяло непознатите закони и правосъдния суверенитет и пази законните права и ползи на обвинени в закононарушения. Действията му в това отношение са безупречни “, акцентира той.

„ Съединени американски щати са страната, която бегълци от Китай, обвинени в корупция и стопански закононарушения, избират най-често, само че през последните години тя бе пасивна в отговора си на настояванията на Пекин за съдействие, като да вземем за пример търсене на лица. Това опонира на духа на Конвенцията на Организация на обединените нации против транснационалната проведена престъпност и Конвенцията на Организация на обединените нации против корупцията, както и на обществените задължения на Съединени американски щати, поети от тях в интернационален проект “, добави Уан Уънбин.

Според информация на „ Ройтерс “, в четвъртък в Съединени американски щати са повдигнати обвинявания против седем китайски жители за „ осъществяване на акция за наблюдаване и тормоз “ против гражданин на Съединени американски щати и фамилията му. Агенцията отбелязва, че това е последният случай на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, ориентиран против китайската интервенция „ Лов на лисици “, чиято цел е да намери и върне в страната, с цел да бъдат изправени пред съд причинители на стопански закононарушения. От 2014 година до май 2021 година 9165 такива обвинени са били екстрадирани от 120 непознати страни и райони, а над 20 милиарда юана (2,9 милиарда долара) от техните противозаконни облаги са били възобновени.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР