върху измененията и допълненията в Закона за енергетиката, приет от

...
върху измененията и допълненията в Закона за енергетиката, приет от
Коментари Харесай

Енергийната комисия се събира, за да разгледа ветото на Радев

върху промените и допълненията в Закона за енергетиката, признат от Народното събрание на 5 октомври. Чрез измененията се вкарва либерализация на пазара на ток от 2026 година. Според Радев това ще докара до внезапен скок на цените към началото на 2026 година
 
Радев отбелязва, че признатият закон се е отдалечил от задачите на обществената страна, а неговото приемане не е съпроводено с пълноценна оценка на въздействието, като не са направени нужните модели и прогнози, макар че се вкарват положения, директно засягащи благосъстоянието на българските жители и устойчивостта на енергийната система.

 

срещу Народното събрание да заседава в последните дни на предизборната акция. Те обявиха, че смисълът депутатите да излязат във почивка е бил точно, с цел да може акцията да протече умерено, без от Народно събрание да се насочат предизборни послания. 

 

От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи обаче упорстват в петък да се организира изключително съвещание на Народното събрание, на което текстовете да минат и през пленарната зала. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР