Въпреки че компанията OceanGate все още се опитва да изчисти

...
Въпреки че компанията OceanGate все още се опитва да изчисти
Коментари Харесай

Пътешествие до Венера: Съоснователят на OceanGate има нова мечта - да изпраща туристи до горещата планета

Въпреки че компанията OceanGate към момента се пробва да почисти репутацията си, откакто нейната туристическа подводница " Титан " потъна дружно с целия екипаж, съоснователят ѝ не стопира да мечтае за нови планове. Новата му упоритост наподобява е евентуално пътешестване до Венера, което да бъде допустимо до 2050 година

Съоснователят Гийермо Сьонлайн споделя, че няма да разреши на трагичния случай с подводницата да попречи на проектите, които е замислил. Подводната злополука се случи през юни, когато странствуване до останките на кораба " Титаник " приключи трагично - всички пътешественици на борда починаха, измежду които и сътрудника на Сьонлайн - Стоктън Руш

Бизнесменът акцентира, че човечеството би трябвало да продължи да уголемява границите на нововъведенията. Според него те явно би трябвало да стигнат най-малко до Венера.

Въпреки че постоянно назовават планетата " близнакът на Земята ", изискванията там не я вършат обитаема.

" Когато приказваме за странствуване до Венера, това би изненадало доста хора отвън галактическата промишленост. А даже и в нея ", споделя той в изявление за бизнес изданието " Insider ".

Венера е най-топлата планета в Слънчевата система. Атмосферата ѝ е цялостна с въглероден диоксид, температурата на повърхността ѝ може да разтопи олово, а от облаците ѝ се излива сярна киселина. По данни на НАСА, атмосферното й налягане е повече от 90 пъти по-високо от това на Земята,

Въпреки това Сьонлайн не вижда за какво човечеството да не се опита да живее или да пътува до планетата. Той цитира проучвания, които демонстрират, че има част от атмосферата на Венера на към 30 благи от повърхността, където хората теоретично биха могли да оцелеят, защото температурите са по-ниски, а налягането - по-малко интензивно.

" Ако една галактическа станция бъде проектирана по този начин, че да издържи на сярната киселина в облаците, стотици до хиляди хора биха могли един ден да живеят в атмосферата на Венера " споделя съоснователят на OceanGate.

Той твърди още, че концепцията му не е толкоз налудничава, колкото наподобява: " Мисля, че тя е по-малко амбициозна от това да сложим един милион души на Марс до 2050 година "

Той споделя, че до 2050 година преносима колония би могла да побере 1000 души в атмосферата на Венера, макар че не дава детайлности по какъв начин тъкмо ще се случи това. Неговата компания, която най-вече проектира подводници, обаче ще се стреми да реализира неговата фантазия за Венера, а Сьонлайн ще търси помощ и от други компании.

Една от дълготрайните визии на OceanGate е да сътвори евтини подводни апарати с екипаж, които да могат да бъдат наемани за втурване на дъното на моретата и океаните. Технологиите, които бъдат създадени за тази цел, могат да се окажат потребни и за вероятно пътешестване до Космоса. Така компанията на процедура ще следва образеца на SpaceX, която желае да реализира екскурзии до Марс, а около това съумя да създаде ракети за многократна приложимост, системата Starlink и мегаракетите си Starship.

Сьонлайн обаче споделя, че пътуването до Марс е доста повече от фантазия: " Това е амбициозна (цел), само че мисля, че е и доста постижима до 2050 година ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР