Най-малко трима души бяха убити и осем бяха ранени днес

...
Най-малко трима души бяха убити и осем бяха ранени днес
Коментари Харесай

Удар по ресторант в Донецк: Най-малко трима загинали и осем ранени

Най-малко трима души бяха убити и осем бяха ранени през днешния ден при украински удар по ресторант в Донецк, съобщи поставеният от Русия началник на Донецка област Денис Пушилин, представен от Агенция Франс Прес и от Българска телеграфна агенция.

" Ресторант " Парадайс ", намиращ се в Кировския регион на Донецк, бе непосредствено обиден и трима души бяха убити ", се споделя в изказване на Пушилин в информационното приложение " Телеграм ". " Понастоящем знаем за осем ранени ", сподели още той.

Според Пушилин ресторантът е бил изумен от ракета, изстреляна със система HIMARS. Втори снаряд е поразил незавършена сграда, намираща се наоколо.

На изображения, публикувани в обществените мрежи от локални медии, се вижда постройка с изпочупени прозорци и безжизнени тела, проснати на земята.

Фасадата на ресторанта е отчасти срутена, а на покрива се е образувала огромна дупка, се вижда още на изображенията.

Донецк, който е следен от Москва, се намира покрай фронтовата линия на спора в Украйна и постоянно става обект на украински офанзиви, отбелязва Агенция Франс Прес.

Информацията за удара по Донецк бе публикувана на фона на изказванията на съветското Министерство на защитата, че съветските сили са завладяли пет села в Харковска област, против която през вчерашния ден стартира нова съветска сухопътна атака, и едно село в Донецка област.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР